Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Schough: "Ska sova med is på hela natten"

Olivia Schough är lite orolig, men hoppas kunna spela mot Ryssland på fredag. Yttermittfältaren tvingades lämna EM-premiären med en lårkaka.

Schough fick ett knä mot sitt vänstra lår och fick linka av EM-premiären mot Tyskland i den 56:e minuten, med benet rejält bandagerat.

- Det är en lårkaka, men den satte sig nog ganska bra vid sidan om muskeln. Jag hoppas att det inte ska vara någon fara. Jag ska sova med is på hela natten så det blir intensiv behandling nu men jag hoppas och tror att det ska gå bra, säger hon någon timme efter slutsignalen.

Enligt förbundskapten Pia Sundhage hade Schough kunnat spela vidare men det var inte värt risken.

- Läkarteamet frågade "vill du att hon ska spela?" och jag svarade "inte nödvändigtvis", eftersom vi behöver henne under hela turneringen, säger Pia Sundhage.

Sveriges nästa match är mot Ryssland på fredag. Då hoppas Olivia Schough vara tillbaka.

- Det är alltid lite lurigt med lårkakor, det känns som en enkel skada men det kan ligga kvar och bli tajt, och så kan det bli en bristning senare, eller så kan man få ont i knäet, säger Olivia Schough.

- Men det ska gå bra om vi bara håller igång rörligheten hela tiden. Det är skönt att det är några dagar kvar till match.