Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rosengårds Caroline Seger lyfte pokalen när Rosengård vann guld i Svenska cupen.

Seger: "Alltid lika kul att få lyfta en buckla"

När Caroline Seger vann Champions League med sitt Lyon för tre månader sedan krävdes straffläggning. Det behövdes inte när landslagsstjärnans nya klubb Rosengård finalslog Linköping med 1–0 och gick igenom hela Svenska cupen utan något endaste insläppt mål.

- Det är ju de andra tjejerna som lagt grunden till det här, jag kom ju bara in på slutet. Men det är alltid lika kul att få lyfta en buckla, ler Caroline Seger.

Den 1 juni fick den 32-åriga mittfältsstjärnan uppleva sin hittills största seger i karriären – då hennes franska klubb slog rivalen Paris SG i finalen av Champions League efter straffar.

Tillbaka i Linköping

Nästan direkt tillbaka i Skåne och Rosengård fick hon spela ännu en cupfinal och vinna igen – mot Linköping, som Caroline representerade under fem säsonger mellan 2005 och 2009.

Där hann Seger vara med och vinna klubbens första SM-guld 2009 och dessutom tre titlar i svenska cupen.

- Jag hade bästa tiden i min karriär i Linköping och det är klart att det är lite speciellt att möta dem, även om så gott som alla spelare är nya sedan dess, säger hon.

Efter att ha återvänt hem till Sverige efter sina tre år i Frankrike kastades Caroline rakt in i fajten om gulden i Svenska cupen och SM-titeln.

Under söndagskvällen kunde hon sätta check på listan för det förstnämnda. Klubben tog sex raka segrar i turneringen och med totalt 23–0.

Jagar SM-guldet

Nu får klubben snabbt ställa om och jaga vidare efter SM-guldet – som Linköping tog hand om i fjol.

För tillfället är skånskorna fem poäng efter LFC, men har en match mindre spelad. Vinner man den finns chansen att passera ärkerivalen i tabellen då lagen möts i Malmö den 10 september.

- Det stämmer att vi kan avgöra på egen hand, vinner vi de matcher som är kvar tar vi guld och det är förstås skönt. Men vi kan bara fokusera på nästa match, hemma mot Limhamn/Bunkeflo på onsdag.

Om Rosengård ska vinna allsvenskan i höst krävs det att bryta de tre senaste årens trend: det laget av svensk damfotbolls stora dominanter som tagit hem Svenska cupen har nämligen inte lyckats vinna ligan också.

Klubbarna har historiskt sett bara klarat den bedriften en gång vardera – Rosengård 1990 (då under namnet Malmö FF) och Linköping 2009.

"Vill ta mer ansvar"

- Men jag tycker vi har allt som krävs för det och ser fram emot en väldigt spännande höst. Det är verkligen kul att vara tillbaka i allsvenskan, säger Seger.

Den som säkrade höstens guld nummer ett var danska Sanne Troelsgaard – efter ett läckert samarbete av Ella Masar och Anja Mittag.

- Det var en väldigt tuff match, speciellt i den första halvleken då Linköping var mycket bättre än oss och skapade farliga chanser. Men efter paus visade vi att vi är ett bättre lag och efter ett halvår i klubben känner jag att jag vill ta mer ansvar, säger Troelsgaard – som i Lotta Schelins frånvaro satte segerbollen.