Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erik Hamrén. Arkivbild.

Seger direkt för Örgryte med Hamrén

Var det Erik Hamrén-effekten? Den förre förbundskaptenen klev i helgen in som tränarresurs i Örgryte och några dagar senare blev det seger direkt. Och inte mot vilken klubb som helst – 2–0 mot topplaget Trelleborg.

Öis har legat risigt till i superettan och än – fem omgångar återstår – är det för tidigt att blåsa faran över. Men de tre poängen hemma på Gamla Ullevi kan visa sig vara ytterst betydelsefulla när säsongen summeras senare i höst.

Just nu är Örgryte fem poäng före Norrby, som befinner sig på den första negativa kvalplatsen. Dessutom finns Varberg, Gais och Gefle som buffert.

Hamrén tränade framgångsrikt Örgryte mellan 1998 och 2004. I helgen blev det klart att han stöttar Sören Börjesson och övriga tränarstaben säsongen ut. Det är Hamréns första jobb sedan han slutande som förbundskapten efter EM-slutspelet sommaren 2016.

Albin Skoglund och William Atashkadeh skickade in bollarna som gav segern.

För Trelleborg innebär förlusten att avståndet upp till Dalkurd och Brommapojkarna i toppen är sex poäng och det blir svårt för skåningarna att utmana om en direktplats till allsvenskan. I första hand gäller det att hålla kvalplatsen.

Helsingborg är fyra poäng bakom, Falkenberg fem.