Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Julia Zigiotti Olme sägs ha gjort ett riktigt kalasmål i Sveriges 4–0-seger mot Sydkorea på tisdagen.

Seger i VM-testet – drömmål av Zigiotti Olme

Nilla Fischer stod över när Sverige slog Sydkorea med 4–0 i den näst sista landskampen före fotbolls-VM. Matchen spelades bakom stängda dörrar, men enligt förbundskapten Peter Gerhardsson såg det svenska försvaret fortsatt starkt ut.

Medier och publik var inte välkomna när Sverige VM-testade mot Sydkorea i Falkenberg. Men om en får tro Peter Gerhardsson vann Sverige matchen, som spelades över 3x30 minuter med obegränsat antal spelarbyten, med 4–0.

Målen gjordes av Julia Zigiotti Olme, Stina Blackstenius, Mimmi Larsson och Magdalena Eriksson. Framför allt den förstnämndas 1–0-mål var en riktig pärla, enligt Gerhardsson.

- Julia Zigiottis mål var fantastiskt. Hela den sekvensen, den omställningen vi gjorde och där hon till slut drog till med vänstern, hon är ju högerfotad, och satte den i krysset från 20-22 meter. Det var ett riktigt snyggt mål som ni aldrig kommer att kunna se, säger Peter Gerhardsson.

Fischer stod över

Samtliga svenska spelare förutom Nilla Fischer, som har dragits med en förkylning de senaste dagarna, fick speltid. Fridolina Rolfö, som har varit sliten efter vårsäsongen, och Kosovare Asllani, som gjorde illa vaden på måndagens träning, spelade båda var sin period.

Det finns goda chanser att alla tre spelar i VM-genrepet, också mot Sydkorea, om tre dagar.

- Chanserna ökade naturligtvis. Men det handlar om hur man reagerar också. Vi har två träningar i morgon (onsdag) och jag vet inte exakt hur vi kommer att lägga upp det. Men möjligheterna ökar. Och vi räknar med att Nilla ska kunna vara tillgänglig på fredag.

Anna Anvegård åkte på en lättare smäll på näsan, men kunde spela vidare. Däremot fick sig Olivia Schough en rejäl tackling, och hennes status är lite oklar.

- Efter en kvart i sista perioden fick hon en ganska brutal tackling på foten, hon fick en rejäl smäll på skenbenet. Men jag tror inte att det ska oroa i nuläget.

Sysslolösa målvakter

De tre målvakterna Hedvig Lindahl, Zecira Musovic och Jennifer Falk stod var sin period. Deras insatser gav dock inte mycket information.

- De hade det ganska lugnt, de har nog haft många matcher där de har haft mer att göra. Men jag har gärna målvakter som knappt gör någonting, säger Peter Gerhardsson.

Det svenska VM-laget tränar vidare i Båstad på onsdagen och åker sedan vidare till Göteborg. Där avslutas uppladdningen inför mästerskapet i Frankrike med det officiella VM-genrepet mot Sydkorea på Gamla Ullevi på fredag.

- Jag har ganska klart för mig hur jag vill starta mot Sydkorea på fredag. Sedan kan det finnas vissa belastningsbitar som vi kommer att ta hänsyn till även där.