Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På söndag väntar seriefinal för Caroline Seger och Rosengård hemma på Malmö IP mot serieledande Linköping.

Seger: "Jätteviktigt för oss att vinna"

Landslagsstjärnan Caroline Seger, 32, har kastats rakt in i hetluften efter sin återkomst till Sverige. Nu väntar seriefinal mot Linköping – en match som kan avgöra guldstriden.

Förmiddagsträningen med Rosengård är avklarad och Caroline Seger, 32, är på väg till lunchen på Malmö IP. Det har gått drygt fyra veckor sedan landslagsstjärnan blev klar för en hemkomst till Sverige och allsvenskan efter tre säsonger i den franska ligan med spel för Paris Saint-Germain och Lyon.

- Det är väldigt skönt att vara hemma och jag är väldigt över glad att vara hemma, men jag har inte riktigt landat ännu, säger Caroline Seger.

"Har varit fullt ös"

Någon direkt mjukstart har det inte varit tal om. Debuten för Rosengård, som Seger spelade för 2011 när klubben hette LbD Malmö, skedde mot Eskilstuna den 19 augusti. Sedan dess har det blivit ytterligare två allsvenska matcher och seger i Svenska cupen-finalen mot Linköping. Klubben som Seger i mitten av 2000-talet fick sitt stora genombrott i.

- Det har varit fullt ös och jag pendlar ju från Helsingborg. Men nu känns det som att det börjar sjunka in lite, säger hon med ett leende.

Seger tycker att landets högsta serie har utvecklats sedan hon lämnade konkursklubben Tyresö 2014.

- Det är väl inget lag som sticker ut så som det var tidigare, vilket är positivt. Jag tycker att ligan håller en bra standard – man känner att det är kul att spela varje match, för varje match är väldigt bra. I franska ligan var det ju bara att gå ut och göra jobbet och vinna, medan det i Sverige är tajt i nästan varje match.

Rosengård fick uppleva detta förra helgen. Trots stor dominans och en 2–0-ledning i paus tappade Malmöklubben till 2–2 mot mittenlaget Vittsjö. Efter slutsignalen var det stor ilska i hemmalaget eftersom Rosengård ansåg sig ha blivit bestulet på ett segermål, men domaren ansåg att bollen inte var över mållinjen efter Segers nick.

- Jag har kommit över det. Det tar någon dag och sedan måste man på det igen – det är bara att acceptera det.

"Inte säga att det är kört"

Hade Rosengård vunnit hade avståndet upp till serieledaren Linköping varit blott två poäng – nu skiljer det fyra pinnar inför söndagens seriefinal på Malmö IP.

TT: Sju omgångar återstår efter mötet med Linköping – är guldet kört om ni förlorar?

- Det är en jätteviktig match naturligtvis. Det gäller att vi hänger med i toppen och jag skulle inte säga att det är kört, för det är det aldrig. Men gapet blir ju såklart större. Så det är jätteviktigt för oss att vinna, säger Caroline Seger.