Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Caroline Seger gläds åt framgångarna för sin gamla gymnasiekompis. Arkivbild.

Seger om klasskompisen Granqvist: "94-känsla"

Tänk att Sveriges båda landslagskaptener en gång gick i samma klass. Från distans imponeras Caroline Seger av gymnasiekompisen Andreas Granqvists framfart i fotbolls-VM.

Filbornaskolan i Helsingborg har inhyst landslagsspelare i fotboll som Henrik Larsson, Erik Edman och Christoffer Andersson.

Och så dam- och herrlandslagens nuvarande lagkaptener, Caroline Seger och Andreas Granqvist, som till och med gick i samma klass.

"Som ett 94-VM"

Seger följer därför det pågående världsmästerskapet i Ryssland med glädje. Inte minst sättet på vilket hennes gamla klasskompis har lett Sverige till åttondelsfinal.

- Det är skitroligt. I det här mästerskapet har han definitivt visat vilken fotbollsspelare han är, och han har fått det utrymmet som han är värd. Hela landslaget har gjort det jättebra och jag är otroligt glad att de är där de är. Jag hoppas ju så klart på ett guld, men det känns lite som ett 94-VM, säger Caroline Seger till TT.

Två straffmål

Hittills har hon inte bara fått se mittbacken Granqvist styra ett gediget svenskt försvar. Det har också blivit två mål från "Granen", båda på straff. Det senaste, när han stänkte upp bollen i krysset till 2–0 mot Mexiko, visade prov på starka nerver.

TT: Anade du redan på gymnasiet att han skulle bli en spelare som smäller upp straffar i krysset i viktiga VM-matcher?

- Alltså, sådant är ju svårt att sia om. Men jag tänkte definitivt att det var en fotbollsspelare som skulle gå långt och bli någonting stort. Och han har också en personlighet och en karaktär som har lett honom dit han är.

- Det är kul att han får gå in i det där rampljuset som jag har haft ett tag. Så får han stå där lite också, säger hon med sedvanlig segersk humor.