Sveriges lagkapten Caroline Seger under torsdagens träning på Friends arena i Solna.
Sveriges lagkapten Caroline Seger under torsdagens träning på Friends arena i Solna.

Seger redo för rekordmatchen: Absolut största

Hon har vunnit Champions League och spelat OS-final på Maracaña. Men Caroline Seger rankar den stundande publikfesten på Friends arena högst.

ANNONS
|

Sveriges lagkapten har upplevt det mesta i sin långa fotbollskarriär. Men aldrig över 30000 åskådare på läktarplats i en hemmalandskamp. På lördag blir det verklighet i träningsmatchen mot Tyskland på Friends arena i Solna.

- Man har varit med om mycket. Men det är nog det absolut största skulle jag säga. Att få spela framför 30000 plus, kanske några fler, på hemmaplan – svenska fans, säger Caroline Seger.

ANNONS

"Rörd och stolt"

2016 var mittfältaren med och förlorade OS-finalen, mot just Tyskland, inför 52432 åskådare på Maracañastadion i Rio de Janeiro i Brasilien. Året därpå satt Seger på bänken när hennes dåvarande klubb Lyon vann Champions League efter en finalseger mot Paris Saint-Germain inför 22433 åskådare på Cardiff City Stadium i Wales.

Men det slår inte det som stundar.

- Det är sådant man drömt om sedan man först började spela fotboll. Man blir både rörd och stolt. Jag ska njuta fullt i morgon, säger hon och utvecklar varför hon tror att publikfesten, blivande nytt rekord för damlandslaget, blir av just nu.

- Ett; så är vi Stockholm. Två; så har vi marknadsfört oss väldigt bra. Vi har tryckt på väldigt tidigt och gjort det till en stor, stor upplevelse.

Knäet bättre

34-åringen har haft känningar i ena knäet inför matchen, men kunnat träna för fullt med laget de senaste dagarna.

ANNONS

- Det känns väldigt bra. Jag har det bästa teamet, som tagit hand om mig.

Rosengårdsspelaren är däremot osäker på om, och hur länge, hon får spela. Förbundskapten Peter Gerhardsson meddelar spelartruppen startelvan senare under fredagskvällen.

- Peter och det medicinska har alltid en plan, men den vet inte jag om. Det återstår att se, säger Caroline Seger.

TT

ANNONS