Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Caroline Seger vid svenska landslagets träning inför matchen mot Thailand under fotbolls-VM i Frankrike.

Seger: "Vi behöver bli mer distinkta"

Fart på bollen och mer distinkta i den sista tredjedelen jämfört med i matchen mot Chile. Det vill Sveriges lagkapten se i matchen mot Thailand.

Sverige lyckades till slut få hål på Chile och vinna premiären av fotbolls-VM med 2–0. Men efteråt talades det mycket om den svenska ineffektiviteten – trots 25 avslut var det inte speciellt många som innebar en farlig målchans.

- Det säger väl att vår effektivitet inte var tillräckligt bra. Man kan prata om kreativitet kontra effektivitet. I straffområdet handlar mycket om att uppfatta situationer. Det kanske är mer intuition där, jag vet inte hur många miljoner olika situationer som kan uppstå i ett straffområde beroende på var bollen kommer. Där måste vi bli bättre än senast, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.

- Tjejerna jobbar på det här hela tiden, att bli effektivare.

Tillsammans med Caroline Seger mötte han journalisterna under presskonferensen på matcharenan Allianz Riviera i Nice, dagen före mötet med Thailand. Seger var tillsammans med Hanna Glas och Magdalena Eriksson de enda spelarna som utnyttjade möjligheten att åka till arenan och känna på gräsmattan.

Asllani har mer att bevisa

Seger säger att hon på det stora hela tycker att prestationen mot Chile var bra, men också att saker kan bli bättre.

- Det gäller att vi går ut och trycker till passningarna, får fart på bollen, blir mer distinkta i sista tredjedelen och är noggranna i försvarsspelet med tanke på att de har snabba spelare, säger Caroline Seger.

- Men det viktigaste är att vinna matchen, sedan hur vi gör det får vi se i morgon.

Flera spelare har efter premiären konstaterat att det är kring och i straffområdet som Sverige har mycket att förbättra. Mittfältskreatören Kosovare Asllani gjorde ett av målen och spelade fram till det andra, men har fortfarande mer att bevisa, säger assisterande förbundskaptenen Magnus Wikman.

- Jag tyckte att hon slarvade mycket i de sista passningarna (mot Chile), hon var inte så vass som jag önskar och hoppas att hon ska bli. Men hon är vass på så sätt att hon var skicklig i vårt återerövringsspel och hon var skicklig att få bollen, för hon ska få mest boll i den ytan. Sedan behöver hon höja nivån i sistafasen, självklart ska hon vara involverad i våra målchanser, det är en stor anledning till varför hon är med, säger Magnus Wikman.

Alla tillgängliga

Att USA slog Thailand med 13–0 försöker Sverige mest glömma.

- Det är alltid jätteroligt att vinna matcher med många mål, men återigen är det viktigt att vi gör en bra prestation och vinner matchen. Vad USA har gjort och hur många mål de gjorde är helt ointressant för vår del, säger Seger.

Alla spelare är tillgängliga för spel i morgon, men huruvida det blir några ändringar i startelvan är Gerhardsson förtegen om.

- Det får vi se, säger Gerhardsson.