Jesper Boqvist var en av Sveriges målskyttar mot Danmark.

Segersviten mot Danmark intakt

Danmark har aldrig ens tagit poäng mot Sverige i ishockey. Det var nära i landskampen i Odense, men Tre Kronor vann till slut med 3–2.

|

Segersviten över grannlandet Danmark är nu uppe i 19 raka matcher.

I och med segern har Tre Kronor vunnit alla fem matcher som landslaget hittills spelat i uppladdningen inför herr-VM i Slovakien i maj.

Slovakien, Ungern och Norge (två matcher) har alla fått stryk av Sverige inför dubbelmötet med Danmark.

Dennis Rasmussen sköt in 1–0 i den första perioden och Morten Poulsen kvitterade i den åttonde minuten i andra perioden sedan den svenske målvakten Jhonas Enroth inte fått tag i pucken bakom målet. Pucken studsade i stället ut till Poulsen som hade ett helt öppet mål att placera pucken i.

Två och en halv minut senare gjorde Sverige 2–1 då Jesper Boqvist fick pucken i mål sedan pucken studsat på hans skridsko.

Panterns danske back Matias Lassen kvitterade efter tio minuter i den tredje perioden. Sveriges segermål gjordes av Jonathan Andersson i powerplay med 5,5 minut kvar av matchen.

På torsdagen möter Tre Kronor Danmark i Rødovre. I nästa vecka väntar ytterligare ett dubbelmöte med ett grannland, Finland, innan det är dags för VM-genrepet – den tjeckiska turneringen Carlson Hockey Games.

Fakta: Vägen till VM