Linda Sembrant.
Linda Sembrant.

Sembrant om framtiden: "Svårt den här gången"

Den svenska mittbackstjärnan Linda Sembrants framtid är oviss. 31-åringen har erbjudits förlängt kontrakt med Montpellier, men längtar samtidigt hem till Sverige. Före VM i Frankrike vill hon ha fattat ett beslut.

ANNONS
|

Linda Sembrants kontrakt med Montpellier löper ut i sommar. Men redan 2017 sade hon i en intervju med TT att hon längtade hem till Sverige.

- Jag skulle nog kunna säga att den är ytterligare större nu än då när vi pratades vid, säger Sembrant före damlandslagets avresa till Österrike och träningslandskampen på tisdag.

Hon berättar att hon erbjudits förlängning med Montpellier, men att hon inte tagit något beslut än.

ANNONS

- För mig handlar det egentligen om att bestämma mig, vad jag känner och vad jag vill. Det har varit ganska svårt den här gången. Vi har haft en ganska tuff säsong hemma, just resultatmässigt.

- Vi får se den närmsta tiden, jag ska klura lite till. Jag är inte stressad, det får ta den tid det tar. Det ska kännas rätt och bli bra.

TT: Har du fått andra erbjudanden också som du väger in nu?

- Både ja och nej. Jag har suttit med min agent och vridit och vänt på vad nästa steg är. Det är mycket som ska falla på plats, många aspekter på var man står i sin karriär och vad man prioriterar där och då.

ANNONS

Hon är 31 år och säger själv att hon "inte kommer spela hur länge som helst". Men vad det innebär är svårare att säga.

- Ju mer man tänker på det desto svårare känns det. Jag tror att det kommer bli väldigt svårt att sluta, jag älskar ändå det jag gör i dag och mästerskap är det bästa man vet.

"Där nere finns pengar"

Klart är att hon väger in att avslutet på karriären ändå inte väldigt långt borta, när hon klurar på nästa steg.

- För mig är det otroligt viktigt att jag känner att det är på en plats där jag vill vara, och mår bra och kan få ut det mesta och trivas.

TT: Det låter nästan som det är dags att komma hem snart?

- Haha, tror du det? Ja, det är svårt. Det är mycket också med att klubbarna ute i Europa kommit långt med förutsättningarna, där allt i vardagen finns på plats.

ANNONS

TT: Det gäller den ekonomiska biten också?

- Ja, det är klart att det är en annan bild där också, så är det ju. Här i Sverige måste vi få in sponsorer och jobba på rätt sätt och det krävs ett otroligt hårt jobb från klubbarna, medan där nere är det mer att där finns pengar.

Hon har spelat i Montpellier sedan 2014 och är lagkapten i klubben. Åren i den franska toppklubben har utvecklat henne både på fotbollsplanen och som person.

- Jag kom till Frankrike och kunde inte ett ord franska. Det var en väldigt stor omställning och jag har tagit mig an utmaningar både som spelare och som människa. Jag är otroligt glad att jag är där jag är och har gjort det jag gjort, säger hon.

"Mäktigaste VM:et"

Men Frankrike är inte Sverige och det är tydligt var Sembrant har sitt hjärta.

ANNONS

- När jag är här, jag tycker det är så skönt att komma till Sverige. Det är en speciell känsla att bara gå runt på stan här, att gå i den atmosfären. Sedan är det såklart fantastisk kul att vara i Stockholm och ha familjen närmare.

Hon hade "hela tjocka släkten", med familj, mostrar, kusiner och syskonbarn på plats på läktaren under rekordmatchen mot Tyskland på Friends area under lördagen.

- Det var riktigt kul att de kunde få vara en del av den här speciella dagen, säger hon.

Och oavsett om hon blir kvar i Frankrike efter sommaren eller inte väntar först och främst ett VM i Sembrants andra hemland.

- Jag är otroligt glad att VM ligger där, det känns väldigt speciellt. Och utifrån hur Frankrike jobbar med att bygga upp VM och få folk att hänga på det här, så tror jag verkligen att det kommer bli det mäktigaste VM:et hittills.

ANNONS
TT

Fakta: Linda Sembrant

Född: 15 maj 1987 i Uppsala.

Position: Mittback.

Landskamper/mål: 109/8.

Moderklubb: SK Servia.

Klubbar som senior: Bälinge (–2007), Lincoln (korttidslån 2006), AIK (2008–2010), Göteborg (2011), Tyresö FF (2012–2014), Montpellier HSC (2014–).

Meriter: OS-silver med Sverige 2016, VM-brons 2011, semifinal vid hemma-EM 2013. SM-guld med Tyresö FF 2012.

ANNONS