Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
En nedslagen Serena Williams är utslagen i Paris.

Serena Williams rekorddröm grusad i Paris

Serena Williams dröm om att ta sin 24:e grand slam-titel och tangera rekordet har gått i kras redan i Franska mästerskapens tredje omgång. Landsmaninnan Sofia Kenin vann i raka set, 6–2, 7–5.

Serena Williams hade svårt att hänga med när den 20-åriga Sofia Kenin bombade på med grundslag på gruset i Paris.

Efter matchen konstaterade storstjärnan att hon är "långt ifrån" den form hon vill vara i nu när grässäsongen drar i gång. Mycket handlar om matchovana för 37-åringen som i fjol kom tillbaka efter att ha fött barn.

- Jag känner helt klart att jag inte har spelat tillräckligt för att komma igång ordentligt, säger hon efter Paris-förlusten.

I vanliga fall brukar Serena Williams ladda för Wimbledon hemma i Florida, men nu kanske hon ändrar planerna.

Gräs-spel

- Nu har jag lite tid att slå ihjäl, så kanske försöker jag få ett wildcard till någon av grästurneringarna (inför Wimbledon) och ser vad som händer, säger Williams.

Williams har spelat fem grand slam-turneringar sedan hennes dotter föddes i september 2017, men har bara varit med i fem turneringar på touren i år.

Serena Williams hade en dålig dag i Paris och spred slagen omkring sig. Flera gånger under matchen fick hon frustrerade utbrott mot sig själv.

Det är första gången sedan hon förlorade mot Alize Cornet i Wimbledon 2014 som Williams får lämna en grand slam-turnering redan i den tredje omgången.

Förlusten sätter också käppar i hjulet för tennisikonens ambition att vinna sin 24:e grand slam-titel och därmed tangera rekordet i antalet turneringssegrar som Margaret Court har.

Världsettan utslagen

Inte heller Naomi Osaka får spela vidare i Paris.

Den japanska världsettan åkte överraskande ur Franska mästerskapen efter förlust mot 42-rankade Katerina Siniakova.

Naomi Osaka har dominerat i den yttersta världseliten sedan förra hösten med grand slam-vinster i så väl US Open som Australien Open.

Men någon tredje raka triumf blir det inte. Japanskan blev nämligen offer för en rejäl skräll under lördagens spel på Roland Garros, detta när hennes tjeckiska motståndare Katerina Siniakova vann i den tredje omgången med 6–4, 6–2.

Halep vidare

För Siniakova är det första gången hon når den fjärde omgången i en grand slam-turnering i singel. I dubbel gick hon däremot hela vägen i Paris förra året tillsammans med sin landsmaninna Barbora Krejcikova.

En förhandsfavorit som däremot pallade trycket under lördagen var Simona Halep. I fjol vann rumänskan sin första grand slam i Paris, och än så länge har hon fortfarande chansen att upprepa bedriften.

På lördagen tog hon sig lekande lätt till den fjärde omgången efter att ha vunnit med klara 6–2, 6–1 mot ukrainskan Lesia Tsurenko.

Tredjeseedade Halep bröt sin motståndares serve hela åtta gånger i en ensidig match som var över på 55 minuter.