Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sirius Shkodran Maholli får en knuff av Elfsborgs Samuel Holmén.

Sirius avgjorde på tilläggstid

Sirius kan andas ut och Elfsborgs nedåtgående trend fortsätter i fotbollsallsvenskan. Uppsalalaget tog tre poäng efter 1–0-seger på Borås arena.

Det såg ut att bli mållöst mellan Elfsborg och Sirius, men på tilläggstid höll sig Stefano Vecchia framme och slog in segermålet efter en retur från Elfsborgsmålvakten Kevin Stuhr Ellegaard.

- Det är så klart fantastiskt. Att få vinna den här matchen i slutskedet är det man vill, säger Vecchia till C More. Vi krigar på hela matchen och får ett läge i slutet och sätter dit den. Det är klart att det är skönt.

Sirius får därmed andrum i allsvenskan, medan Elfsborg nu måste hantera en tillvaro i botten av tabellen.

Det märktes att det var två lag som har haft det motigt i inledningen av säsongen som möttes på Borås arena.

Elfsborg kom med två raka förluster i bagaget, Sirius förlorade första matchen mot Hammarby och fick sin hemmapremiär mot Sundsvall för en vecka sedan uppskjuten på grund av ospelbar plan.

Spelet blev därefter. Det var säkerheten främst, så många som möjligt bakom bollen och ont om chanstagningar. Första halvlek bjöd knappt på några målchanser alls.

Det var först efter paus som spelet öppnades upp. Bland annat hade Elfsborg en boll i stolpen, styrd dit av Sirius-spelaren Abdul Razak.

Ett annat positivt besked för Sirius var att mittfältaren Philip Haglund gjorde comeback efter en fotskada. Han blev inbytt med en kvart kvar att spela.