Sirius tog tredje raka segern

Sirius är upp på lite säkrare mark efter 3–1 (2–0) borta mot Dalkurd i lördagens bottenmöte i allsvenskan. Det var tredje raka segern för Uppsala-laget som nu är ovanför kvalstrecket.

|

Sirius låg på kvalplats men kom till matchen med ett starkt självförtroende efter att ha vänt 0–2 till 3–2 mot IFK Göteborg senast, vilket var lagets andra raka seger. Dalkurd låg sist med bara två segrar totalt och tunga 1–4 mot Hammarby senast.

Sirius ledningsmål var resultatet av ett delikat samarbete mellan Philip Haglund och Christer Gustafsson. Ett inlägg styrdes ut till Gustafsson som spelade bollen till Haglund som hårt uppvaktad klackade bollen tillbaka till framrusande Gustafsson Helt fri med Sixten Mohlin i Dalkurds mål satte han bollen i nät.

- Det var ett inlägg som studsade tillbaka till mig och så fyllde jag på, var Gustafsson enkla förklaring till CMore.

Besviken lagkapten

Det målet kom i 28:e minuten och bara tre minuter senare ökade Moses Ogbu på till 2–0 när han kastade fram fötterna mot Mohlins fötter på en hörna och tryckte in bollen förbi Mohlin.

- Vi fick matchen dit vi ville, sade en positiv Gustafsson medan Rawez Lawan, lagkapten i Dalkurd, var mycket besviken i halvtid.

- Om vi tror att vi ska stanna kvar i allsvenskan enbart på fotbollsstyrkor, hålla i bollen och passa bollen i sidled så har vi uppfattat det helt fel, sade Lawan till CMore.

- Vi måste förstå att vi måste visa mod, vilja och gå in i duellerna.

Mod och vilja

Och vilja samt mod att gå in i duellerna visade Mohamed Buya Turay när han i 48:e minuten rusade på en långboll upp mot Sirius straffområde. Ut rusade också Sirius målvakt Karim Fegrouch men när de och bollen möttes utanför straffområdet så var det Buya Turay som fick med sig bollen. Han kunde vända in och sätta reduceringen mellan försvararen Oscar Pehrssons ben. Hans nionde mål för säsongen vilket förde upp honom i topp i skytteligan med Häckens Paulinho.

De nästan 1300 på plats fick se Ian Sirelius sätta 3–1 i 95:e. Sirius tog sig med segern förbi Trelleborg upp ovanför kvalstrecket. För fortsatta tabelljumbon Dalkurd väntar ytterligare ett bottenmöte när man besöker Brommapojkarna borta nästa lördag.