Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sirius jublar efter första hemmasegern i allsvenskan i år, 3–2 mot IFK Göteborg.

Sirius vände 0–2 till seger efter straffmål

IFK Göteborg fick med sig sin första straff för säsongen. Den satt där den skulle men det gjorde Siriusbacken Jesper Arvidssons två straffar också när Sirius vann med 3–2 och därmed tog sin första hemmaseger för året.

- Det flyter på! Otroligt skönt givetvis. Ganska rättvist också. Sett till spelet så var vi bättre än IFK Göteborg, säger den glödhete 33-åringen.

Det här var ju andra matchen i rad som Jesper Arvidsson sköt hem tre minst sagt nödvändiga poäng till bottenlaget Sirius.

För en vecka sedan skruvade han in en frispark till 1–0 och vinst mot Brommapojkarna borta.

Den här söndagen avgjorde backveteranen med den ovanliga straffdubbeln där det första straffmålet var en kvittering till 2–2 i 56:e minuten och det avgörande 3–2-målet på straff kom tjugo minuter senare.

- Jag har inte ens gjort två spelmål någonsin i en och samma match tidigare, inte vad jag kan minnas i alla fall och definitivt aldrig två straffmål. Så det här har aldrig skett, konstaterar Arvidsson med ett leende.

Billiga straffar

Första straffmålet kom efter några trippande steg och ett ganska löst skott till vänster om Erik Dahlin:

- Jag kollade väl lite på honom och försökte sätta den så han inte når den.

Det andra straffmålet skickades in i samma hörn men nu med mer kraft bakom skottet.

- Det var han (Dahlin) som frågade ” i vilket hörn ska du lägga den”? Jag sade att vi får se, jag kan lägga den i bägge hörnen… nämen jag tänker inte så mycket utan det är bara att slå in dem.

Ingen av de tre straffsituationerna var dock helt glasklara.

När Emil Salomonsson distinkt satte IFK Göteborgs första straff för säsongen tolv minuter in i första halvlek, efter närkontakt mellan Sirius Christer Gustafsson och Blåvitts Giorgi Kharaisvili, var det upprörda känslor i Uppsalalägret.

- CG pillade kanske lite på honom, men det var inget som ska få honom att ramla på det sättet så Göteborgs straff känns billig. Sedan känns vår andra straff också billig – utan att jag var så jättenära situationen. Men det var väl en kompensation för deras billiga och då fick vi också en billig, säger Arvidsson.

Målvakten utvisad

Avslutningen blev dramatisk då Sirius säsongsdebuterande målvakt Lukas Jonsson fick rött kort och frilägesutvisades efter en kapning av Tobias Hysén med drygt tio minuter kvar av matchen.

Men den här gången höll det för bottenlaget som fick tre blytunga poäng med sig inför andra halvan av säsongen.

- Vi fick skjuts i självförtroendet efter vinsten mot BP och har fått in RÅ (Robert Åhman Persson) som betyder mycket i sin rutin och ledarskap. Nu var vi starka och krigade för varandra, går in i andra halvan med en positiv känsla och hoppas på en bra höst.