Sirius Philip Haglund avgjorde borta mot Sundsvall, precis som han gjorde mot Halmstad i senaste matchen. Arkivbild.

Sirius vände och vann mot Sundsvall

Sirius kom till Idrottsparken i Sundsvall utan utflyttade Kingsley Sarfo och utan lagkaptenen Niclas Busch Thor. Trots det lyckades man på tilläggstid fixa tre poäng efter att ha vänt på matchen till en 2–1-seger.

|

Gif Sundsvall avslutade vårsäsongen uruselt, 1–10 på de tre sista matcherna. Men två segrar i träningsmatcherna mot Hammarby (3–1) och Östersund (4–1) plus att man fått tillbaka viktige Lars Krogh Gerson på mittfältet gjorde att det fanns förhoppningar om viktiga poäng för serieelvan.

Första målet

En frejdig inledning på matchen gav ett spelmässigt övertag och redan efter tolv minuter kom ledningsmålet. Christer Gustafsson lyckades inte rensa bort bollen i egna straffområdet efter ett inkast och en skottretur nådde till slut 19-årige Jonathan Morsey som kunde trycka in 1–0.

- Fantastiskt, sade Morsey till CMore efter sitt första allsvenska mål.

- Vi hade två bra träningsmatcher som vi vann och självförtroendet är på topp.

Och Sundsvall spelade verkligen bra, hade 11–1 i avslut i första halvlek och i andra fick Linus Hallenius ett par frilägen att göra 2–0 men lyckades inte få till avsluten.

- Vi har två frilägen så vi borde göra ett mål till, sade Sundsvalls tränare Joel Cedergren.

Femman Sirius sålde under uppehållet Kingsley Sarfo som gjort tre mål och assisterat till fyra för en rekordsumma till Malmö FF. För första gången i år fick man dessutom klara sig utan avstängde lagkaptenen Niclas Busch Thor på mittfältet och det var en del tveksamma insatser i första halvlek.

- Upp med energin och våga visa vad vi kan, tyckte Philip Haglund i halvtid.

Haglund – igen

Och i andra tog Sirius över mer och mer vilket till slut resulterade i en kvittering genom Jesper Arvidssons härliga långskott med 20 minuter kvar.

Och på tilläggstid kunde Philip Haglund trycka in 2–1 på en kontring. Precis som han gjorde i slutminuterna mot Halmstad i sista matchen före uppehållet.

- De här sista minuterna – vi kommer tillbaka och har en sån moral, sade Haglund till CMore.

- Det var lite bittert i halvtid, nu är det glädje.