Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Lionel Messi under Argentinas träning inför avgörande VM-matchen mot Nigeria.

Sista chansen för Messi och Argentina

En sista chans för Argentina. En sista möjlighet för Lionel Messi. Trots att Argentina bara fick 1–1 mot Island och såg uppgivet ut i 0–3-förlusten mot Kroatien har sydamerikanerna fortfarande möjlighet att ta sig till åttondelsfinal i VM. Men finns harmoni nog i laget för att kunna besegra Nigeria i tisdagskvällens avgörande match?

Det argentinska laget omgärdas av rykten om kaos och interna stridigheter inför avgörandet i grupp D. En grupp Kroatien toppar efter två raka segrar, där Nigeria är tvåa på tre poäng och där Island och Argentina sladdar med bara varsin inspelad poäng.

Den argentinske förbundskaptenen Jorge Sampaoli är så starkt ifrågasatt att det argentinska fotbollförbundet i lördags kände sig tvingat att gå ut och understryka att Sampaoli skulle fortsätta leda laget efter rykten om interna bråk mellan spelarna och förbundskaptenen.

Mitt i alla stridigheter riktas då blickarna mot Lionel Messi.

Räddade laget mot Ecuador

Stjärnan räddade Argentina i den sista matchen i det sydamerikanska VM-kvalet. I den sista omgången var Argentina tvunget att vinna den svåra bortamatchen mot Ecuador för att gå till VM-slutspelet. Då klev Messi fram och gjorde ett hattrick i 3–1-segern.

Nu hoppas hela Argentina att Messi ska göra det igen.

- Leo känner sig bra. Han är en människa som alla andra som är frustrerad eftersom saker inte har fungerat, säger mittfältaren Javier Mascherano, som känner Messi väl efter åtta år tillsammans i Barcelona.

- Det är den mest kritiska situation jag upplevt i landslaget tillsammans med matchen mot Ecuador. Men ibland måste du hålla fast vid hoppet, säger lagkamraten Lucas Biglia.

Messis VM så här långt innehåller en missad straffspark, elva missade skott mot Island och en anonym insats mot Kroatien. Nu har den nyblivne 31-åringen, Messi fyllde år i söndags, kanske sin sista möjlighet att få ett rejält erkännande i hemlandet.

Island kan gå vidare

Han har varit med och lett sitt Argentina till VM-final 2014 och till dubbla finaler i Copa America, men då samtliga slutat med förlust står han fortfarande i skuggan av Diego Maradona på hemmaplan trots hans enorma framgångar på klubblagsscenen med sitt Barcelona.

Om Argentina vinner tisdagskvällens match mot Nigeria är ändå det inte helt klart att laget tar sig till åttondelsfinal. Även Island, som möter redan åttondelsklara Kroatien, har fortfarande chans att gå vidare. Om såväl Argentina som Island vinner sina matcher avgör målskillnad vilket lag som avancerar vidare i VM-turneringen.