Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Lionel Messi och Cristiano Ronaldo har nått enorma framgångar på klubblagsscenen i Barcelona och Real Madrid. På VM-scenen har de dock ännu inte gått hela vägen. Arkivbild.

Sista chanserna (?) för superstjärnorna

De klarade det första steget – må så vara med mer eller mindre stora bekymmer. Nu finns inga fler felmarginaler. I dag inleds Cristiano Ronaldos och Lionel Messis sista (?) jakt på trofén de båda saknar.

Den portugisiske Real Madrid-stjärnan och den argentinske Barcelona-stjärnan har mer eller mindre vunnit allt som går i sina klubblag och även tagit hem individuella utmärkelser och rekord till den grad att de hade kunnat fylla flera stora lagerlokaler med alla sina statyetter och plakat.

Det finns dock en sak de båda saknar, och trånar efter.

VM-bucklan.

När fotbolls-VM i Ryssland nu går in i sitt utslagsskede med åttondelsfinaler är det bära eller brista som gäller för båda stjärnorna, som med 33 respektive 31 år på passet mycket väl kan vara mitt uppe i att spela sina sista världsmästerskap.

"Inte bara Ronaldo"

Cristiano Ronaldo och hans Portugal måste lyckas luckra upp ett till synes ogenomträngligt försvarskassaskåp vid namn Uruguay. Och Lionel Messi måste kliva fram och leda sitt Argentina förbi ett stjärnspäckat Frankrike.

De båda kan dock inte göra det själva.

- Vi måste spela som ett lag. Om Ronaldo spelar ensam kommer vi förlora, säger portugisiske förbundskaptenen Fernando Santos under presskonferensen på Fisjt-Stadion i Sotji.

- Vi måste vara starkt som ett lag, lika starkt som Uruguay. Det är svårt att spela ensam. Även om han gör tre mål så har han ett lag som jobbar för honom, säger Santos.

Just tre mål gjorde Ronaldo, på just den här arenan, när VM inleddes för portugisernas del med 3–3-matchen mot Spanien i gruppspelet.

Löses Messiekvationen?

Men när Portugal tog hem EM-titeln för två år sedan så gjorde man det med en Ronaldo som fick bryta finalen skadad.

I Argentina, där Lionel Messi ännu inte fått lyfta en landslagstrofé, har man haft svårare att lösa lagekvationen när en av världens bästa fotbollsspelare ingår.

I ett svajigt och stormigt gruppspel har det flyttats runt och roterats friskt i startelvan och Messi har, förutom vissa ögonblick, inte sett ut som sitt vanliga jag.

- Det är normalt att det inte går bra för honom i gruppspelet när vi inte fick starten som vi önskade oss och hamnade i en svår situation. Lyckligtvis kunde vi vinna den sista matchen och han kände sig mer bekväm. Eller åtminstone verkade det så. Vi har en ledare som alltid tänker på att vinna, och det är väldigt viktigt, säger mittfältaren Ever Banega till Fox Sports Argentina.

Med en bekväm Messi, även om Frankrike är motståndare, så är Argentinas chanser plötsligt väldigt goda. Om inte avancemanget i sig är morot nog bidrar annars slutspelsträdet med en rejält sådan.

För vid segrar, för båda stjärnorna, så ställs Ronaldo och Messi mot varandra redan i kvartsfinal.