Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hammarbys Arnar Smarason utmanar Kalmars Viktor Agardius.

Självmål sänkte Hammarby

Trots dåligt spel såg Hammarby länge ut att kunna ta en poäng i Kalmar. Men så kom ett inspel som förre Kalmarspelaren Mats Solheim kastade sig efter och stötte in i eget mål.

Mats Solheim lämnade Kalmar för Hammarby efter säsongen 2015 och har spelat så pass bra att han i alla fall nämnts som aktuell för det Lars Lagerbäck-ledda norska landslaget. Men den här resan tillbaka till Kalmar vill han nog glömma så fort som möjligt.

- Det blev direkt inte som jag hoppats. Vi hittar inte in i matchen och det hoppar och studsar mycket där ute. Jättetråkigt att jag gör ett självmål, men annars känner jag personligen att jag gjorde en okej match, sade Solheim efter matchen.

"Riktigt dåligt"

Att Kalmar skulle göra ett mål var egentligen bara en tidsfråga i andra halvlek. Hammarby hade ett avslut på de avslutande 45 minuterna, Kalmar nio.

- Det är en riktigt dålig insats i andra halvlek av Hammarby, det är synd för supportrarna för de är de enda Hammarbyarna som var bra i andra, sade tränaren Jakob Michelsen.

Efter Solheims självmål gjorde Kalmar ett mål på egen kraft, ett mycket vackert mål genom Jonathan Ring som varit sjuk i tio dagar och kom in först i andra halvlek.

- Det var riktigt jobbigt där ute. Men riktigt skönt att göra mål och ta tre poäng, sade Ring.

Nästan klart

De tre poängen gör att det nu ska mycket till om Kalmar ska tvingas kvala för att hålla sig kvar i allsvenskan.

- På pappret är det inte klart, men det är klart att det ser bra ut, menade Ring.

Jämfört med i våras är Kalmar ett helt annat lag nu, den Kalmarspelaren som kanske varit allra bäst är högerbacken Emin Nouri.

- Vi hade det väldigt tufft i våras, nu tänker vi inte så mycket på om vi är bra eller dåliga i en match, vi bara kör på och jobbar stenhårt. Det tillsammans med att vi har hittat rätt med vårt passningsspel gör att vi har en annan trygghet nu, förklarade Nouri.

Vilket kan förklara att de till slut vinner mot Hammarby, för innan självmålet var det inte så att Kalmar radade upp klara målchanser.

- Vi hade bra fokus matchen igenom, i bland får man inte det man vill. I bland får man in bollen och i bland inte. Tufft för Mats i dag bara, sade Nouri om Solheim som han i flera år konkurrerade med om högerbacksplatsen i Kalmar.