Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sarah Sjöström. Arkivbild.

Sjöström satsar på världscupavslutningen

Sarah Sjöström fick se sig besegrad inte mindre än fem gånger i bassängen i Budapest – men avslutar ändå det andra klustret i världscuptävlingarna i en rejäl ledning. Och målet är att också simma avslutningen i vinter.

Sarah Sjöström har vacklat kring hur hon ska avsluta säsongen – ska hon simma de tre avslutande tävlingarna i världscupen i november eller ska hon simma kortbane-VM i december? Eller rent av både och?

Ingenting är klart ännu, men Sjöström är ändå tydlig med vad som är målet:

- Jag har absolut inte bestämt mig till 100 procent, men världscupen känns ju mest rimlig att göra eftersom jag leder totalen nu med nästan 50 poäng, så det är ju en ganska bra ledning, säger Sjöström till TT.

Hon stänger dock inte dörren helt till VM, även om hon säger att om det är något mästerskap hon ska skippa så är det just kortbane-VM.

- Nej, absolut inte. Jag tror att jag kommer anmäla mig till VM också, och så får jag se hur jag känner mig efter världscupen, jag får gå lite på magkänsla, säger hon.

43 lopp på fem veckor

Redan nu är dock kroppen allt annat än pigg. Världscupen innebär ett tajt och tufft tävlingsschema – dessutom i stentuff konkurrens.

- Jag har aldrig simmat 43 lopp på fem veckor, det är nytt rekord för mig. Det är en av de största utmaningarna jag gjort och jag kände att krafterna tog lite slut i dag, men jag är väldigt nöjd med tiderna, säger hon efter den sista tävlingsdagen i Budapest.

I Budapest, som var den fjärde världscuptävlingen av totalt sju, fick Sjöström med sig en seger och fem andraplatser. Hon fick se sig besegrad på både 50 och 100 meter fjärilsim, något som inte precis hör till vanligheterna.

"Inget fel med silvermedaljer"

Enligt SVT är det första gången sedan 2014 som Sjöström inte vann finalen på 100 fjärilsim, oavsett kort eller lång bana.

Men den svenska simstjärnan är ändå nöjd efter helgens lopp:

- Det är alltid kul att vinna guldmedaljer men det är inget fel att vinna silvermedaljer heller när man simmar så snabba lopp, säger hon.

Sjöström blev tvåa på 100 fjäril på tiden 54,94 – inte långt efter amerikanskan Kelsi Dahlia som satte nytt världscuprekord på 54,84.

- Jag känner mig väldigt bra nu, som att jag har något bra på gång. Men det är en mental resa jag gör den här hösten – att ställa sig på startpallen om och om igen. Det är många lopp på hög nivå. Men framför allt är det skitkul, det är mycket mer avslappnat än EM och VM.

Rättad: I en tidigare version refererades det till gamla resultat.