Sarah Sjöström dominerar i världseliten. Arkivbild.
Sarah Sjöström dominerar i världseliten. Arkivbild.

Sjöström totalsegrare på nya simtouren

Champions Swim Series avslutades med ytterligare en seger för Sarah Sjöström som dessutom blev bästa simmaren totalt i den nya penningstinna simtouren.

ANNONS
|

Sarah Sjöström vann 50 meter fjäril och knep andraplatsen på 50 meter fritt under sista dagen av Champions Swim Series i Indiana.

I fjäril höll svenskan Farida Osman stången, och vann på 25,48, nästan en halv sekunds marginal till egyptiskan.

50 meter fritt vanns av danska Pernille Blume på 24,08, en tiondel snabbare än Sjöström.

I fredags vann Sjöström såväl 100 meter fritt som 100 meter fjäril.

Sammanlagt vann svenskan tolv lopp under de tre deltävlingarna i Champions Swim Series där varje vinst ger 10000 dollar i prispengar. Det gör henne till överlägsen totalsegrare. Hon vann fem lopp fler än sin ungerska rival Katinka Hosszu.

ANNONS

Detta är premiäråret för serien, som startades av internationella simförbundet Fina efter hot om en utbrytartour. Sjöström är enda svenska som har bjudits in till serien, där motståndet varit bästa tänkbara.

Startfältet i varje gren har bestått av endast fyra simmare; regerande OS- och VM-guldmedaljören, samt världsrekordhållaren och den bästa på världsrankningen. Det medförde att Sjöström var inkvalad i hela fem grenar; 50, 100 och 200 meter frisim samt 50 och 100 meter fjäril.

Den totala prissumman ligger på motsvarande cirka 27 miljoner kronor, plus totalt 7,5 miljoner kronor i startpengar.

Det stora målet för Sarah Sjöström i år är VM i Sydkorea i andra halvan juli. Härnäst tävlar den svenska världsstjärnan på hemmaplan i SM i Malmö i månadsskiftet juni juli

TT

ANNONS