Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sarah Sjöström tog dubbla segrar direkt i nystartade Champions Swim Series. Arkivbild.

Sjöström vann direkt i nya miljontouren

Nya simtouren Champions Swim Series är igång. För Sarah Sjöström blev det succé omgående. Svenskan vann båda sina lopp på 200 meter fritt och 100 meter fjärilsim.

Det blev dubbla vinster direkt för Sarah Sjöström på den nystartade simtouren Champions Swim Series.

I kinesiska Kanton vann 25-åringen först sitt heat på 200 meter fritt klart före hemmahoppen Bingjie Li och Jianjiahe Wang som kom 1,78 respektive 3,31 sekunder efter svenskan.

Sist i loppet, av totalt fyra simmare, slutade den ungerska stjärnan Katinka Hosszu.

Sedan hann Sjöström knappt torka innan det åter var dags att ställa sig på startpallen för att göra sig redo för 100 meter fjärilsim. Och även där blev det svensk seger.

Med drygt en sekund tillgodo på amerikanskan Kelsi Dahlia blev det en ny vinst för Sjöström som därmed vann båda sina lopp under lördagen.

Sjöström klargjorde i februari att hon trots allt planerade att ställa upp i det nya simkonceptet, ett format bestående av tre tävlingar under säsongen där övriga arrangeras i Budapest, Ungern och Indianapolis, USA. Detta trots ett infekterat bråk med det internationella simförbundet, Fina, som i slutet av förra året hotade med avstängning för de simmare som hade för avsikt att delta i en fristående tour som skulle inledas i Turin.

I stället startade Fina Champions Swim Series där 35 miljoner kronor i prispengar finns i potten.