Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det blev platt fall för Sirius i Göteborg. "Blåvitt" vann med hela 4–0. Här firas Mikael Boman efter det avslutande målet.

Sjunde raka förlusten för Sirius

En starkt lysande vår och sommar. Men en riktigt mörk höst. Sirius svacka fortsätter och laget är efter genomklappningen mot IFK Göteborg, 0–4, uppe i sju raka förluster.

Sirius vann bollinnehavet, hade dubbelt så många hörnor som IFK Göteborg och nästan lika många avslut. Men siffrorna på resultattavlan var otvetydiga.

- Vi gör ett misstag och de får 1–0. Då, med historiken som vi har, det är klart att det blir jobbiga tankar, säger Niklas Thor.

Det hade bara gått en knapp kvart när Siriusmålvakten Lukas Jonsson tvingades släppa första bollen förbi sig. Han gjorde visserligen en fin räddning på Mikael Bomans skott – men lämnade målet helt öppet för Mix Diskerud på returen. Sedan gjorde August Erlingmark 2–0 kort före halvtidsvilan och Sirius var i ett nytt tungt läge, utan att egentligen ha spelat särskilt dåligt.

Kontrasten mot i våras och somras, då Uppsalalaget plockade poäng efter poäng och länge skuggade Malmö FF i tabelltoppen, kunde knappast vara större.

- I våras kändes det som att vi kunde vända vilken match som helst. Så kändes det, det spelade ingen roll om vi låg under, vi skulle ändå vinna eller få minst kryss. Nu är det ju tuffare så klart, konstaterar Niklas Thor.

Svårnått mål

Nykomlingen hade satt ett relativt högt mål, 36 poäng, inför återkomsten till allsvenskan. Efter den fantastiska våren och sommaren har det målet varit snubblande, frustrerande nära länge nu.

Spelarna gjorde tappra försök att nå fram även den här gången. Stefano Vecchia var inte långt från att ordna en straff strax före paus och Shkodran Maholli ställde till det för "Blåvitt"-försvaret när han blev inbytt i halvtid.

Men det ville sig inte den här gången heller. I stället nickade Tobias Hysén in 3–0 med en halvtimme kvar och några minuter senare forcerade Mikael Boman in ytterligare ett mål.

Efterlängtat för "Blåvitt"

Och Sirius ligger kvar, till synes orörligt, på 33 poäng.

- Jag har ingen aning om varför, egentligen, säger Niklas Thor uppgivet.

- När det går bra letar man inte så mycket fel, nu kan man hitta tusen förklaringar till varför det inte går bra.

Samtidigt har inte heller IFK Göteborg direkt övertygat de senaste veckorna. Laget hade inte vunnit på sex matcher och lyckades bara locka drygt 7 800 åskådare till matchen.

Att få en storseger, och hålla tätt, på hemmaplan har med andra ord varit efterlängtat.

- Vi har tyvärr lyckats sätta oss under lite press med våra insatser de här senaste veckorna, medger IFK-tränaren Alf Westerberg.

- Så den här satt väldigt bra.