Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anna Anvegård. Arkivbild.

Skadad Anvegård missade storsegern

När Mimmi Larsson hade målkalas och Kosovare Asllani utnyttjade ytor i 4–1-segern mot Schweiz så var den en spelare som inte kunde delta. Anna Anvegård, fjolårssäsongens stora genombrottsnamn i Växjö och damallsvenskan, var skadad. Och Olivia Schough, som spelade, fick en smäll mot bröstkorgen.

Svenska fotbollförbundet gick ut med beskedet att skyttedrottningen missar matchen i samband med att de släppte startelvan.

Med största sannolikhet blir det inte något spel för Anvegård mot Portugal heller

- Vi tror inte att hon kommer spela på fredag. Hoppas att hon ska vara tillgänglig till onsdag, säger förbundskapten Peter Gerhardsson efter matchen, som slutade i en dominerande 4–1-seger

- En lättare muskelskada hon fick i sista matchen med Växjö. Hon har varit med och tränat, men eftersom vi är 24 spelare här så kändes det onödigt att liksom forcera fram något. Med alla är vi väldigt noggranna med skavanker. Hur kan vi se till att de kommer hem fräscha och pigga? Det är viktigt både för klubbarna och för oss att de får en bra säsong hemma. Inte bara att de spelar landskamper här, fortsätter förbundskaptenen.

Risken finns att det kan finnas ytterligare en skadesituation att ta ställning till inför fredagens match mot Portugal.

Nyblivna Djurgårdsanfallaren Olivia Schough, som byttes ut efter drygt en timme (som förutbestämt enligt Gerhardsson), var bandagerad över överkroppen efter match.

Enligt landslagets pressansvarige Fredrik Madestam rör det sig om en smäll mot bröstkorgen som ska undersökas.