Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anfallaren Nicklas Bendtner, 30, missar lördagens träningsmatch mot Sverige, men tror att hans skadade ljumske kommer att läka till VM i Ryssland. Arkivbild.

Skadad Bendtner missar Sverige-match

Den danska anfallsstjärnan Nicklas Bendtner är hundra procent säker på att hans skadade ljumske kommer att läka till VM i Ryssland. Däremot missar han lördagens träningsmatch mot Sverige på Friends arena.

- Jag kommer inte att vara klar för matchen mot Sverige, men framöver borde det bli bättre och bättre, säger han till danska TV2 under en pressträff på Danmarks VM-läger i Helsingör.

Det var i söndagens ligamatch med hans norska klubblag Rosenborg som 30-åringen skadade sig i ljumsken. Med tårar i ögonen gick anfallaren av planen.

- Det var ingen bra känsla. Det gick många tankar i huvudet, men nu ser det ljusare ut, säger Bendtner, som tidigare har spelat VM 2010 och EM 2012 för Danmark.

Förbundskaptenen Åge Hareide tar ut sin slutgiltiga 23-mannatrupp den 4 juni och har tidigare sagt att spelare måste vara helt friska vid den tidpunkten för att få åka med till Ryssland.

Danmark inleder VM den 16 juni mot Peru.