Skellefteå slog ut Färjestad i stökigt möte

Skellefteå är klart för semifinal. Efter två raka förluster vände laget och vann med 5–2 mot Färjestad i den oerhört dramatiska sjätte matchen. Därmed blev resultatet totalt 4–2 i matcher.

|

Matchen var högintensiv, fylld av kamp och aggression. Två matchstraff och två misstänkta hjärnskakningar blev resultatet. Nästan varje avblåsning följdes av en skärmytsling mellan adrenalinstinna spelare.

Domarparet Öhlund/Nord har troligen aldrig varit med om värre.

Vid ett tillfälle fick hemmaikonen Jimmie Ericsson ta över speakermikrofonen och uppmana den frustrerade och vilda publiken att sluta att slänga in saker på isen.

För tredje gången i rad spelade Färjestad med kniven mot strupen. Värmlänningarna var tvingade att vinna för att kvartsfinalen skulle leva vidare.

Två matchstraff

Efter två spelade perioder hade Färjestad också ledningen.

Men Skellefteå inledde bäst, med den fart och intensitet som saknats i de båda senaste förlustmatcherna. Man tog också ledningen genom lagkaptenen Pontus Petterström.

- Vi startade grymt bra, inte bara med målet. Sedan blir det som det blir, sade Petterström, och syftar på en femminutersutvisning på hemmalagets Henrik Hetta.

Hetta tacklade Färjestadbacken Jens Westin hårt mot sargen. Westin tvingades lämna isen omtöcknad och matchen tog en ny vändning.

Efter bara en dryg minut i numerärt överläge kunde Färjestad kvittera till 1–1 genom lagets farligaste sniper Michael Lindqvist och Johan Ryno följde senare upp med ett ledningsmål för Karlstadlaget.

I början av den andra perioden var det Skellefteås tur att spela fem minuter i numerärt överläge sedan Färjestadsbacken Morgan Ellis tacklat mot huvudet på Skellefteås Johan Alm. Trots en massiv Skellefteåpress under utvisningen och resten av perioden slutade den mållös.

SHL-tvåan väntar

Skellefteå bombade 22 skott mot en storspelande Lars Haugen i Färjestads mål enbart i mittenperioden utan att kunna få in pucken.

- Där vill vi kanske för mycket och använder för lite hjärna. I tredje är vi lite kyligare, sade Pontus Petterström.

Då kom också vändningen och nu väntar Djurgården i semifinal.

- Det är ett skridskostarkt lag som gillar att sätta press. Vi torskade de tre första matcherna mot dem i serien men vann den sista. Det blir grymma matcher, det är bra stämning där nere, sade Skellefteås lagkapten.

I Färjestadslägret var det dystra miner efter förlusten. Man hade trott och hoppats på en sjunde match i Löfbergs arena.

- Vi hade lovat oss att ta hem det här till Karlstad. Samtidigt är det inte här vi förlorar serien. Vi skulle ha tagit nån match där hemma tidigare, sade tränaren Johan Pennerborn.