Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Konstatin Komarek uppvaktas efter Malmös 3–1-mål mot Skellefteå.

Skellefteå ur slag – Malmö i topp

Malmö imponerade när laget gick upp i serieledning efter sin 4–2-seger mot Skellefteå. Det var samtidigt västerbottningarnas sjunde förlust i rad. Fjolårets finalister började säsongen strålande men har sedan dess rasat som en sten i tabellen.

Fjolårets finallag skapar massor av chanser, men har förtvivlat svårt att sätta pucken i mål. Så har det sett ut länge nu för Skellefteå.

- Vi får jobba ganska hårt för våra mål, det känns som att de inte behöver jobba lika mycket för sina, sade Skellefteåkaptenen.

I övrigt var tystnaden total i Skellefteås omklädningsrum efter matchen.

Unik svit

Sju raka förluster är en unikt dålig svit för det forna mästarlaget. Så illa har det aldrig varit sedan laget etablerat sig i SHL och matchen mot Malmö blev en plågsam fortsättning på den förlustraden.

Malmö har ett suveränt försvarsspel och är av absolut toppklass  i spel fem mot fyra.

Nu fick man två chanser att spela i numerärt överläge, var hundraprocentiga och gjorde mål båda gångerna. Först genom backen Carl-Johan Lerby som hittade rätt från blå linjen en bit in i den andra perioden, som blev en riktig höjdare för 21-åringen.

Innan den var över hade Malmöbacken spätt på sin målskörd ytterligare en gång. Han stod på ett mål totalt den här säsongen när han kom till Skellefteå. När perioden var över hade Lerby gjort mål igen, hans tredje för säsongen.

Stabilt Malmö

Direkt från utvisningsbåset fick Malmöbacken en perfekt passning och blev ensam med Gustaf Lindvall i hemmakassen.

- Försökte hitta en lucka och den satt ju där den skulle, sade Lerby, som snärtade upp pucken i krysset.

Kollektivet Malmö toppar nu SHL. Överraskande för många men inte för Carl-Johan Lerby:

- Vi har spelat fantastiskt bra och jag tycker vi jobbar hårt varenda match. Även om vi inte alltid har det snyggaste spelet löser vi det med ett bra försvarsspel, sade Malmöbacken.

Skellefteå gav inte upp och Oscar Möller kunde med ett stenhårt skott reducera med fem minuter kvar av den tredje perioden men i slutet kunde Kim Rosdahl i en kontring fastställa slutresultatet.

Medan Malmö nu ser ut som ett stabilt topplag har det mesta rasat för Skellefteå.

Laget har förtvivlat svårt att göra mål och den största stjärnan Joakim Lindström har gått mållös från sex matcher i rad.

- Malmö ligger där de ligger för att de gör ett bra jobb över tid. Det måste vi också göra. Vi behöver vara starkare på pucken i alla tre zoner, sade Jimmie Ericsson.