Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pär Lindholm uppvaktas av Tim Söderlund efter den förstnämndes 1–0-mål mot Örebro.

Skellefteå vann utan att imponera

Han kom direkt från Tre Kronors misslyckade OS till vardagen i SHL. Pär Lindholm gjorde första målet när Skellefteå slog krislaget Örebro med 3–1 utan att övertyga.

Det gjorde inte resten av laget heller. Men mot ett Örebro med en närmast oändlig förlustrad räckte det ändå.

Segern betyder att Västerbottenslaget tog ytterligare ett steg mot en kvartsfinalplats, Örebro riskerar att få kvala för att få stanna i SHL.

Det var ingen bra ishockeymatch. Efter ett långt OS-uppehåll agerade båda lagen temposvagt och med ett dåligt passningsspel.

Fram till OS hängde Skellefteås framgångar till stor del på superkedjan med Joakim Lindström, Pär Lindholm och Oscar Möller.

Men när kedjan försvann till Sydkorea höjde sig resten av laget. I stället för att rasa i tabellen klättrade man uppåt.

OS-kedjan väck

Mot Örebro valde därför lagledningen att spräcka den framgångsrika kedjan. För Pär Lindholm spelade det ingen roll att han nu flyttats ner i andrakedjan och hade junioren Tim Söderlund bredvid sig i stället för Joakim Lindström.

- Nej, det var kul att spela med Tim. Han är grymt skicklig, även om jag nog har en del jag kan lära honom, sade Pär Lindholm, som stod för två poäng den här matchen.

Efter en svag matchinledning av båda lagen kunde han göra 1–0 efter 17.40. En stark uppåkning av backen Filip Berglund avslutades med att Lindholm höll sig framme och tryckte in pucken från nära håll.

- Ett flytmål. Kände mig inte som bäst i dag men det är skönt att göra mål ändå.

Örebro kom tillbaka starkt i mittenperioden och hade flera gånger bud på en kvittering utan att kunna sätta pucken i nät.

Lagets tre nyförvärv Nick Ebert, Ari Gröndahl och Jeremy Williams blev alla målgörare i förra omgången, nu gick de av isen poänglösa, precis som laget.

Tror inte på kval

Ineffektiviteten var stor den här gången. I början av den tredje perioden fick Örebro chansen att spela fem mot tre i hela två minuter men något mål blev det ändå inte.

I stället kunde Skellefteås Adam Pettersson avgöra matchen med en styrning som betydde 2–0 efter 7.58.

Strax före slutet kunde Örebros Daniel Viksten äntligen spräcka lagets nolla, men då hade redan Skellefteå gjort 3–0 i öppet mål.

Efter en fin inledning på säsongen har Örebro nu förlorat nio av sina tio senaste matcher.

Men tränaren Niklas Sundblad tror stenhårt på att laget kan säkra sin SHL-plats utan kval:

- Det ska vi göra med hårt jobb. De tre sista matcherna har vi spelat bättre ishockey än förut och det ger oss en chans att vinna varje kväll. De tre nya spelarna vi fått in är också bra, sade han.