Milan-spelarna firar det avslutande 5–1-målet av Suso borta mot Austria Wien i Europoa League-premiären.

Skilda segrar för Arsenal och Milan

Milan och Arsenal vann planenligt i Europa Leagues premiäromgång. Men det ena sviktande storlaget hade det enklare än det andra.

|

Sjufaldiga Champions League-mästaren Milan är tillbaka i europeiskt cupspel för första gången sedan säsongen 2013–2014. Och det klassiskt rödsvarta laget, för dagen i helvit, rivstartade i Europa League-premiären borta mot Austria Wien och ledde med 3–0 efter knappt 20 minuters spel.

Hattrick för Silva

Milan, med nya kinesiska ägare, värvade för nästan två miljarder i somras. Av de sex nyförvärv som fanns med från start stack två spelare ut. Portugisen André Silva gjorde hattrick och turken Hakan Calhanoglu ett drömmål och två assist. Mittfältaren Calhanoglu avlossade en projektil i krysset för 1–0. Silvas samtliga mål kom efter kyliga avslut i frilägen med målvakten.

Avsparken mellan Arsenal och Köln i London försenades med en timme av hänsyn till "publikens säkerhet". 20000 Köln-fans rapporterades ha rest till London. Gästerna hade dock bara tilldelats 3000 biljetter och mindre bråk med publikvärdar uppstod inne på arenan.

90 för Johansson

När matchen väl kom i gång tog Köln en överraskande tidig ledning genom Jhon Córdoba. Men Arsenals Sead Kolasinac, Alexis Sánchez och Héctor Bellerín gjorde varsitt mål inom loppet av en dryg halvtimme i andra och Londonlaget vann med 3–1.

Tillbaka i europeiskt cupspel är även Milans Serie A-kollega Atalanta efter 26 års frånvaro. Atalanta utklassade Premier League-laget Everton med 3–0 efter tre mål på 18 minuter i första halvlek.

Landslagsmittfältaren Jakob Johansson spelade hela matchen för sitt grekiska lag AEK Aten som bortavann med 2–1 mot kroatiska Rijeka. Astrit Ajdarevic hoppade in för AEK i den 78:e minuten.