Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Skrällförlust för Wozniacki i Båstad

Finalen i Båstad sköts upp flera timmar på grund av regn och dundrande åska. När den väl kom igång bjöd tjeckiskan Katerina Siniakova på en ännu större knall när hon besegrade storfavoriten Caroline Wozniacki.

Caroline Wozniacki kom till Swedish Open med ett frustrerande 2017 bakom sig. Trots att den danska världssexan under säsongen vunnit fler matcher än någon annan på WTA-touren hade samtliga fyra finaler hon nått slutat med förlust i raka set. På Båstads grus var det tänkt att förbannelsen skulle brytas – men icke.

Tjeckiskan Katerina Siniakova bjöd på en riktig skräll när hon besegrade Wozniacki med 6–3, 6–4.

Problem med serven

Vädrets makter har inte varit nådiga mot tennispubliken under veckorna i Båstad. Kort innan finalen skulle köra igång började regnet åter ösa ner, och när matchen väl kom igång var den försenad med över tre timmar. Väl ute på banan förlorade Wozniacki – liksom i semifinalen – omgående sin serve, och när Siniakova bröt även hennes andra tog danskan ett frustrerat timeout-snack med sin tränare. Bekymren med servandet fortsatte för storfavoriten och Siniakova tog hem både setet och sedan även matchen.

- Jag hade ont i båda mina armar och det var svårt att få tillräckligt med kraft för att få ner bollen i servarna. Det är frustrerande, men hon förtjänade att vinna idag, sade Wozniacki efter den femte finalförlusten på raken.

Tjeckisk succé

Förra sommaren i Båstad spelade Katerina Siniakova sin första final på WTA-touren när hon föll mot tyskan Laura Siegemund. I januari tog tjeckiskan sin första titel när hon vann turneringen i kinesiska Shenzhen, men därefter har 21-åringen haft svårt att få spelet att stämma. Men väl tillbaka i Båstad fick hon åter ut det mesta av sin aggressiva spelstil – på sin väg till finalen mot förstaseedade Wozniacki besegrade Siniakova i tur och ordning såväl andraseedade Anastasija Sevastova som tredjeseedade Caroline Garcia.

- Vi har försökt göra mitt spel mer offensivt, och i dag jobbade jag mycket med benen och tog sedan chanserna när de kom. Det verkar som att jag alltid spelar som bäst i Båstad, sade en lycklig Siniakova, som även spekulerade i att den hala banan gav henne en fördel gentemot Wozniacki.

När dubbelfinalen avgjordes tidigare under dagen blev det också tjeckiskt högst upp på pallen. Tillsammans med argentinskan María Irigoyen besegrade Barbora Krejcikova den nederländska duon Quirine Lemoine och Arantxa Rus med 3–6, 6–3, 10–8.