Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mattias Hargin, Matts Olsson och André Myhrer har samlats i Åre inför den sista kraftansträngningen i denna säsongs alpina världscup.

Slalomherrarna vill avsluta i dur i Åre

OS är en månad tillbaka i tiden. Nu ska säsongen avslutas på hemmaplan för de svenska slalomherrarna.

När de tre svenska herrar som ska tävla under världscupsfinalen i Åre håller presskonferens har solen också hunnit hitta till den svenska skidorten. Till skillnad från det snöfall som under måndagen och tisdagen inneburit både uppskjutna och inställda störtloppsträningar.

- Vi får hoppas att det fortsätter så här hela helgen, säger André Myhrer och syftar på det vackra vädret utanför fönstret.

André Myhrer, Mattias Hargin och Matts Olsson ska den här veckan sätta punkt för denna världscupsäsong. Två av herrarna kör lagtävlingen på fredag och för samtliga väntar därefter storslalom på lördag och slalom på söndag.

För ovanlighetens skull sker allt detta i en backe på hemmaplan.

- Det är kul att få vara i Sverige och tävla. Det är inte så ofta vi herrar får chansen att köra på hemmaplan, så ser verkligen fram emot det. Jag har haft en bra säsong bakom mig och hoppas få avsluta den på bästa sätt.

TT: Vad är speciellt med backarna här i Åre?

- Det är alltid skönt att köra på hemmaplan. Rent backmässigt är det väl egentligen inte en jätteslalombacke. Ganska flackt, vilket jag ändå tror kan gynna oss svenskar. Vi har visat framfötterna här i vinter och jag känner mig själv ganska trygg, så det ska bli kul att få testa på det i skarpt läge nu när VM väntar här nästa år också, säger Myhrér.