Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

André Myhrer ser en fortsättning som sträcker sig bortom hemma-VM i Åre nästa år. Känslan då kommer dock avgöra hur han går vidare.

Slalomveteranen ser ännu inte slutet

En av hans främsta säsonger i karriären har avklarats. Återkomsten till Åre 2019 är nästa stora mål på horisonten. Vad finns efter det? Kanske ännu något mer.

En lagtävlingsseger, och även en prisceremoni för hans tredjeplats i slalomcupen, blev allt en förkyld André Myhrer fick med sig från världscupsfinalen i Åre.

Det är med stolthet och belåtenhet som han blickar tillbaka på ännu ett år i den alpina världseliten.

- Jag är väldigt nöjd med säsongen som helhet. Det har varit många fina resultat där jag kommer trea i cupen, vilket är en av mina bästa säsonger någonsin. Och att få toppa det med OS-guldet är nästan för bra för att vara sant, säger Myhrer.

- Det finns lite jobb att göra om man vill hänga med Marcel (Hirscher) och Henrik (Kristoffersen), så är det. Men efter dem är jag bäst i år och det känns jättekul.

Känslan då avgör

Än blickar han alltså uppåt. 35 år har han hunnit fylla, men likväl har han, kanske, varit i sin bästa form någonsin på sistone.

TT: Är du förvånad över att du gör en av dina bästa karriärer i en sådan här ålder?

- Jag är inte så förvånad egentligen. Jag har haft några slitsamma år men sedan har man jobbat sig in. Fjolåret var riktigt bra förutom att jag slet lite med ryggen där i januari. Men det känns bra i kroppen och jag vet att jag kan åka snabbt.

Ett VM på hemmaplan i Åre för en, då det är dags, 36-årig veteran låter som ett ganska fint avslut på en framgångsrik karriär. André Myhrer ser VM:et som ett stort mål. Om det är slutdestinationen vet endast en framtida André Myhrer.

- Jag har inte riktigt tänkt på det nu. Man kommer känna ganska tydligt när det är dags att sluta. Och om jag känner så här efter nästa säsong så ser jag ingen anledning att lägga av. Det kommer vara mycket upp till vad jag känner då.

Förtjänt av vila

Ambitionen och passionen finns kvar där med andra ord – åtminstone väl när det är dags för en ny säsong. Innan han får lämna ett snörikt Åre för denna gång ska en del skidtester genomföras. Väl när han åker därifrån så lämnar han även skidorna.

- När man är 35 år så har man åkt ganska många meter skidor. Man är ganska trött på dem när man lämnar in dem. Därför vill jag köra nu direkt och inte slappna av för att sedan behöva gå in igen. Sedan så skiter jag i det ett tag, för det tycker jag att jag har gjort mig förtjänt av.