Örebros Glenn Gustafsson fick jubla. Arkivbild.

Slutspelsjagande Örebro vann igen

Jokern Örebro stormar mot SHL-slutspelet. Borta mot Timrå kom sjunde segern på de åtta senaste matcherna.

|

Timrå är redan klart för negativt kval och de återstående matcherna i grundserien handlar främst om att vässa formen inför det som komma skall. För Örebro handlade tisdagsmatchen i stället om nuet, och att fortsätta den brådskande jakten på den sista slutspelsplatsen.

Det var Timrå som tog ledningen, men det skulle bli en svängig kväll i Medelpad. Efter första perioden stod det 1–1 mellan lagen. Under en 44-sekundersperiod, i andra perioden, gick Örebro från att ta ledningen till att tappa den – till att ta tillbaka den igen. 3–2-målet kom genom Tylor Spink, men det var Glenn Gustafssons mål i början av tredje perioden som skulle bli matchvinnande för Örebro.

- Det var skönt, det har inte skett så ofta den här säsongen, säger han till C More.

Närkingarna vann till slut med 5–3 och tack vare sju vinster på de åtta senaste matcherna har laget nu samma poäng som både Brynäs och Linköping, som har den sista slutspelsplatsen. Örebro ligger endast bakom Linköping på grund av sämre målskillnad.

Så, vad talar för Örebro med fyra omgångar kvar att spela?

- Det är väl formen vi är i. Det gäller att fortsätta, match för match, och samla ihop så mycket poäng som möjligt, säger Gustafsson.