Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Jason Doyle låg bakom Rospiggarnas revansch mot Smederna. Arkivbild.

Snabb revansch för Rospiggarna

Rospiggarna blev ifrånkörda och rejält slagna i tisdagens seriefinal i speedway mot Eskilstuna Smederna. I onsdagskvällens retur i Hallstavik fick Rospiggarna revansch. Rospiggarna vann kvällens möte med 47–43 och delar nu serieledningen tillsammans med Smederna och Dackarna – som alla har 16 poäng.

Jason Doyle var den ende av Rospiggarnas förare som hänge med i tisdagens möte i Eskilstuna. Doyle var poängbäst i Rospiggarna även i kväll med 13 poäng, men fick hjälp av bland annat Andreas Jonsson, 11 poäng, och Robert Lampert, 10 poäng. Michael Jepsen Jensen var bäst i Smederna med 11 poäng följt av Fredrik Lindgren på 10 poäng.

Dackarna är det tredje laget med 16 poäng i elitserietabellen efter 47–43-seger på bortaplan över Vetlanda.

Matchen kom dock att överskuggas av en otäck krasch redan i det andra heatet. Vetlandas Robert Miskowiak körde ihop med Dackarnas Joel Kling och båda förarna flög in i luftsargen och hamnade under den. Kling klarade sig bra från kraschen, men för Miskowiak är tillståndet allvarligare. Vetlandas polske förare fördes till sjukhus med ambulans.

Sent på onsdagskvällen kom lugnande uppgifter kring Miskowiaks tillstånd.

- Han har slagit i huvudet, men kommer att åka hem till Polen redan i kväll för egen maskin, säger Vetlandas lagledare Mikael Karlsson till Kvällsposten.