Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Napoleon Solomon vann Lidingöloppet.

Solomon tog andra segern i Lidingöloppet

I fjol blev han förste svensk att vinna Lidingöloppet sedan 2008. Det blev en repris i år för Napoleon Solomon som vann det klassiska terrängloppet över 30 kilometer. Damklassen vanns av kenyanskan Sylvia Medugu.

Solomons segertid blev 1.37.42, en dryg minut snabbare än hans tid i fjol.

- Jag trodde inte att jag skulle vinna i dag, med den uppladdning som jag har haft. Jag har haft en skada som det har tagit långt tid att komma tillbaka ifrån. Så jag är så glad att jag kunde vinna och förbättra min tid med en minut, säger Napoleon Solomon i Lidingöloppets webbsändning.

Solomon avgjorde loppet som sig bör – i den berömda, tunga Grönstabacken med knappt en mil kvar ryckte han ifrån Huddingelöparen Ebba Thulu Chala och fick löpa i ensamt majestät in i mål.

- Jag försökte rycka ifrån tidigare, men han var väldigt stark i dag och hängde med bra. Så det var skönt när jag kunde trycka på vid 20 (kilometer) och glida ifrån, säger Solomon.

Ebba Thulu Chala slutade tvåa, 1.24 efter segraren.

Strax bakom täten gjorde den forne längdåkaren Johan Olsson ett starkt lopp och kom på 15:e plats. Tiden 1.46.31, var en förbättring av hans tid från i fjol med nästan två och en halv minut.

Napoleon Solomon, som sprang EM-finalen på 3 000 meter hinder i Berlin i somras, trivs bra i Lidingöterrängen. Segern var hans åttonde sammanlagt i Lidingöloppet om man räknar in junior-, ungdoms- och pojkklasser.

Kenyanskan Sylvia Medugu vann damklassen med segertiden 1.53.00. Maria Larsson, som har vunnit de senaste två årens lopp, slutade först på femte plats.