Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Berg rördes av att se spelarnas barn sjunga en hyllningslåt.

Spelarna rörda av barnens hyllningslåt

Landslagsspelarna bänkade sig för att se på film. Då kom överraskningen som fick en och annan att torka tårar ur ögonen. Barnen till flera spelare framträdde och sjöng låten "Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva".

Musikern Petter Hedwall är låtskrivaren bakom artistnamnet Pidde P. Efter playoff-segern mot Italien i november fick han en idé.

Han kontaktade spelarnas respektive för att göra en mer personlig VM-låt tillsammans med landslagsspelarnas barn.

"Fotbollen betyder såklart extremt mycket för spelarna. Men det som betyder ännu mer för dem är så klart deras familj och barn. Jag tänkte att få höra sina egna barns röster och hälsningar i en låt måste vara det finaste man kan höra..." säger Pidde P i ett pressmeddelande.

"Vi hade ingen aning"

I onsdags kväll samlades spelarna utan att ha en aning om vad som väntade. Många blev rörda av att se och höra barnen.

- De har lurat oss ganska bra, våra fruar. Vi hade ingen aning om detta. Det kom som en jätteöverraskning. Det var fantastiskt, det var en grym låt och det var kul att höra alla barn som var med, säger lagkaptenen Andreas Granqvist.

Bästa låten på länge?

- Det får andra bedöma men den kommer nog fastna hos många.

Berg tårögd

På landslagets officiella Instagram-konto syns att anfallaren Marcus Berg blir tårögd.

- Man blir väldigt känslofylld, speciellt när det handlar om familjen. Det var fantastiskt att se. Häftigt att de kunde hålla det hemligt för oss. Något man kommer ha med sig hela livet. Det var jättehäftigt, säger Berg.

Spelarna vars barn medverkar i låten "Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva" är John Guidetti, Marcus Berg, Andreas Granqvist, Kristoffer Nordfeldt, Sebastian Larsson, Mikael Lustig, Robin Olsen, Gustav Svensson, Jimmy Durmaz, Ola Toivonen och Jakob Johansson.

Den officiella svenska VM-låten, "Bäst när det gäller", framförs av Gyllene Tider och Linnéa Henriksson.