Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jessica Springsteen under en Global Champions Tour-deltävling i USA i april i år. Arkivbild.

Springsteen och Gates till Stadion i sommar

Jessica Springsteen och Jennifer Gates är två av ett koppel ridstjärnor som kommer till Stockholm för Global Champions Tour i sommar. Och kanske dyker även deras kändisföräldrar upp på Stockholms stadion.

Det blir stjärntätt på Stockholms stadion när ridsportens stortävling Global Champions Tour (GCT) kommer till huvudstaden 13–16 juni. Bland de internationella stjärnorna syns världstrean Harrie Smulders, Nederländerna, tyska veteranen Ludger Beerbaum och britterna Ben Maher och Scott Brash. Svenska stjärnor som Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnson och Henrik von Eckermann kommer också att vara med.

Dessutom är två amerikanska toppryttare, med ännu mer kända föräldrar, inbjudna: Jessica Springsteen och Jennifer Gates.

Två hästar var

- Det känns väldigt roligt, vi fick klartecken att de kommer i dag (fredag). Vi har hoppats att de ska komma länge, och nu har de startanmält sig med två hästar var, säger Sara Johansson, tävlingsledare på den svenska Global Champions Tour-deltävlingen, till TT.

Helt omöjligt är det inte heller att de två ridstjärnornas föräldrar kommer att sprida stjärnglans på Stockholms stadions läktare. Arrangörerna skulle gärna se Melinda och Bill Gates respektive Bruce Springsteen och Patti Scialfa på arenan.

Fem år framåt

- Det är klart att vi lobbar för det lite grand, det lyfter ju tävlingen att ha kända namn. Men jag vågar inte lova det. De är ju ofta med, så passar det in i deras schema så är det säkert inte omöjligt, säger Sara Johansson.

- Men för mig som ridsportnörd är det framför allt två väldigt duktiga ryttare, både Jessica och Jennifer har deltagit på högsta nivå och deltagit i många GCT-tävlingar och även med det amerikanska nationslaget.

Deltävlingen i Global Champions Tour blir ett återkommande evenemang i Stockholm fem år framåt med start den här sommaren.