Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sprintspecialisten Oskar Svensson är uttagen till OS. Arkivbild.

Sprintern Svensson klar för OS

Oskar Svensson inledde säsongen med att besegra de bästa ryssarna. Sedan dess har det gått utför. På onsdagen fick den 22-årige sprintspecialisten ändå en OS-biljett och han får sällskap i längdskidtruppen av Jens Burman och Anna Haag.

Sveriges OS-trupp till Pyeongchang växer. Längdskidåkarna Anna Haag, Jens Burman och Oskar Svensson får varsin biljett till Sydkorea.

Svensson vann Sverigepremiären i sprint i Gällivare i stark konkurrens – de bästa ryssarna var på plats och precis som i OS var det klassisk stil som gällde – men blev sedan sjuk och säsongen har inte alls blivit vad han tänkt sig.

22-åringen är uttagen som framtidsman men åker inte till Sydkorea som turist. Han har som bäst varit fyra i världscupen men om han får köra sprinten i Sydkorea är målet till och med högre än så.

- I OS är det bara medalj som räknas och det kommer jag att gå för, sade Svensson efter fullträffen i Gällivare i november.

Stark på upploppet

Tidigare har han haft problem med att orka genom en hel sprinttävling. Dessutom har banor med långa springbackar, som den i Pyeongchang, inte varit någon favorit.

Svensson har lagt upp träningen för att åtgärda svagheterna och om han hänger med långt in i loppen ökar chanserna ordentligt.

- Min starkaste sida är spurten och det är på upploppet det mesta avgörs, säger han.

Fokus på stafett

Haag blev femma på en av etapperna i klassisk stil i Tour de Ski och är i första hand uttagen med tanke på stafetten. Stafettfokus gäller även för Burman, som den här säsongen inte har lyckats alls i världscupen.

Sedan tidigare var nio längdåkare klara för spelen i Pyeongchang: Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Hanna Falk, Ida Ingemarsdotter, Ebba Andersson, Marcus Hellner, Calle Halfvarsson, Teodor Petersson och Daniel Rickardsson.