Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Maja Dahlqvist, till höger, tävlar i OS-genrepet i Seefeld men får inte åka med till Sydkorea. Även Ida Ingemarsdotter är på plats i Österrike. Arkivbild.

Sprintlöftet: "Tråkigt att inte få chansen"

Maja Dahlqvist gjorde succé med två pallplatser i Dresden men när OS-truppen skulle spikas fick sprintspecialisten inte vara med.

Sex av de svenska längdskidåkarna OS-genrepar i världscupen i österrikiska Seefeld.

För Maja Dahlqvist är tävlingarna en chans att visa förbundskaptenen Rikard Grip att han borde ha tagit med henne till Pyeongchang.

Dahlqvist blev tvåa individuellt och spurtade ned storstjärnan Stina Nilsson när hon ledde det svenska andralaget till seger under sprinthelgen i Dresden för två veckor sedan.

Den övertygande insatsen väckte förhoppningar om en resa till Sydkorea – men de släcktes när Dahlqvist inte togs ut till förra helgen världscup i Planica.

- Jag är såklart besviken över att jag inte fick åka men det är ju tajt och svårt att ta ut laget. De gjorde väl som de tyckte men det hade varit kul att få chansen i alla fall, säger Dahlqvist.

Bättre i klassiskt

I stället fick Anna Dyvik åka till Slovenien. Hon slutade femma och belönades med en OS-biljett.

- Nu åkte ju Anna jättebra och kom till final och det vet jag inte om jag hade gjort. Men det kändes väldigt öppet om sista platsen och jag har ju varit före Anna i alla lopp innan dess, säger Dahlqvist.

TT: Anser du att Rikard Grip har gjort fel?

- Nej, han har väl sina anledningar.

I Dresden avgjordes tävlingarna i fristil. I Planica kördes sprinten, precis som det blir i den individuella tävlingen i Pyeongchang, i klassisk stil.

Dahlqvist har tidigare varit något av en fristilsspecialist men anser att hon har tagit stora klassiska kliv den här säsongen.

Wikén förkyld

Hon ger inte upp hoppet om att någon gång få köra OS.

- Det är det största man kan åka. Man vill ju bli bäst och då är det där man vill vara, säger Dahlqvist.

TT: Peking 2022?

- Det går vi för.

Av OS-åkarna är Ebba Andersson, Ida Ingemarsdotter, Calle Halfvarsson, Teodor Peterson, Oskar Svensson och Viktor Thorn på plats i Seefeld.

Emma Wikén, som inte är OS-uttagen, är förkyld och står över helgens tävlingar.