Spyfärdig Shiffrin bara fyra

Vad hände egentligen? Mikaela Shiffrin spydde på start och missade till slut medalj helt i grenen som hon dominerat i fem år.

ANNONS
|

Det har varit mycket prat om Mikaela Shiffrin inför OS – som vanligt inför ett stort mästerskap sedan amerikanskan slog igenom med dunder och brak som 17-åring. Inför Pyeongchang har det inte handlat om huruvida hon skulle ta slalomguldet, utan snarare om hur mycket hon skulle vinna med.

Men även en stjärna kan ha dåliga dagar. Det drog en svensk stjärna nytta av.

- Frida förtjänar det, det är klart att hon gör. Sedan början av min karriär, min första världscupseger, så har hon funnits där, säger Shiffrin.

ANNONS

- Jag har hittat så mycket motivation av att tävla mot henne.

"Som en matförgiftning"

Mikaela Shiffrin tog OS-guld i storslalom på torsdagen och skulle följa upp med ett guld till. Men nerverna – eller var det något hon ätit – gjorde sig påminda. Shiffrin tvingades spy innan start, knappast den ultimata uppladdningen.

- Jag mådde jättedåligt. Det var som en matförgiftning eller något. Jag vet inte vad som hände, berättar hon.

Utanför pallen

Shiffrin var sedan bara fyra efter första åket och fick nöja sig med den placeringen även efter det andra. Åtta hundradelar från bronset och fyra tiondelar från det "givna" guldet.

- I dag var en tråkig dag för mig. Min skidåkning i slalom hela säsongen har varit så många nivåer över det jag presterade i dag, säger hon.

ANNONS

- Men i går var en sådan känslomässig höjdpunkt, det kändes som en seger på så många nivåer att jag hade svårt att hålla min mentala energi på rätt nivå.

Pyeongchang, TT:s utsände
ANNONS