Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Örjan Kihlström. Arkivbild

Stark trio i Kungapokalen

Tre starka hingstar imponerade när uttagningar till Konung Gustaf V:s pokal avgjordes på Åbytravet. Attraversiamo, Evaluate och Campo Bahia är trion som jagar förstapriset på en miljon kronor.

Årets första stora batalj för fyraåringarna brukar kallas Kungapokalen. Att ranka trion är svårt. Campo Bahia, som tränas och körs av Conrad Lugauer, har nog den högsta potentialen men är samtidigt den mest orutinerade hästen med bara åtta starter inför finalen den 11 maj.

Attraversiamo vann enkelt sedan Erik Adielsson kört till spets varvet från mål. Det lyser toppform om hingsten.

Evaluate är en ny amerikansk stjärna hos Stefan Melander. Örjan Kihlström ledde större delen av loppet och det fanns gott om krafter kvar.

I Drottning Silvias pokal är Conrads Rödluva den stora favoriten. Stoet vann sitt uttagningslopp väldigt enkelt sedan Örjan Kihlström kört till spets i den andra kurvan. Det fanns gott om krafter kvar i tömmarna på 1.13,8.

- Hon var helt perfekt i loppet och vann väldigt enkelt. Det är en oerhört fin häst att köra. Redan första gången jag körde henne (på Solvalla) var det en aha-upplevelse, sade Kihlström.

Daniel Redén, som kvalade in fyra hästar till final i pokalloppen, berömde stoet.

- Hon var bättre i dag än i årsdebuten, lite smidigare. Det ser bra ut inför finalen.

Racing Brodda är första utmanare till Conrads Rödluva. Hon vann uttagningsloppet väldigt enkelt på 1.12,9 med Rikard Skoglund i sulkyn. Ekipaget fick ett fint lopp som tvåa i andraspår och avgjorde enkelt via en fin långspurt i tredjespår.

- Det känns jäkligt skönt att hon är i final och att hon vann. Racing Brodda var stor favorit och det är alltid en extra press att leverera, sade Skolgund.

Tränaren är Mattias Djuse som själv tävlade på Örebrotravet på torsdagskvällen.