Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stefan Steen höll tätt när Örebro tog andra segern på två dagar mot Djurgården.

Steen höll nollan inför nye konkurrenten

Ett meriterat nyförvärv satt på läktaren. Då klev Stefan Steen fram och visade att förstaspaden inte ligger silverfatsserverad för nye Jhonas Enroth.

Det har varit ett omtumlande dygn om man är målvakt i Örebro Hockey. Samtidigt som VM-guldmedaljören Jhonas Enroth blev klar innan transferdeadline så gick flyttryktena varma för Stefan Steen.

Steen själv lade dock inte mycket vikt vid det.

- I går var man ju på väg till alla möjliga klubbar, men jag fokuserade på att stoppa nästa puck, säger Örebromålvakten, efter att ha inkasserat sin och lagets andra vinst på två dagar mot Djurgården.

Efter en stabil insats i 5–2-segern hemma i går (fredag) så gick Steen ut på Hovets is och höll nollan i det som skulle bli en 2–0-seger.

- Jag har tränat jävligt hårt varje dag och det har burit lite frukt, säger Steen, som efter gårdagens match fick reda på att han skulle stå redan nästa kväll.

"Vet hur det fungerar"

Han hymlar inte om att det var viktigt att få visa framfötterna med tanke på konkurrenten som klubben värvat in.

- Det klart det är skönt (att hålla nollan). Jättegött att få visa att jag är redo. Sedan förstår jag att vi värvat en jätteduktig målvakt och att han kommer att spela matcher. Men jag har visat att jag vill vara med.

TT: Finns det en viss frustration när laget värvar in en så etablerad målvakt med tanke på hur du spelar?

- Det är toppnivå. Det är ingen konsumhockey liksom. Det gäller att kriga för att spela och det är ingen nyhet. Jag har varit med i många år i ligan och vet hur det fungerar.

Han visste i alla fall hur han skulle handskas med Djurgårdsoffensiven – som kom ut i rasande fart i första perioden.

Den anstormningen slutade däremot med att det i stället var Marcus Weinstock, blott dryga halvminuten efter att ha avtjänat en tvåminutare, som distanssköt in 1–0 på gästernas första skott i matchen med 7.16 på matchuret.

Shane Harper satte 2–0 efter ett fint anfall i mitten av slutakten, och med det var det klappat och klart.

"Vet inte var jag träffar"

Samtidigt kunde händelseförloppet tagit en helt annan riktning däremellan i slutet av andra perioden.

I en tilltrasslad situation, där klubborna låg som plockepinn i luften, så lyckades Jakob Lilja peta in en kvitteringspuck i nät.

Men efter en långfilmslång videogranskning och ett oberäkneligt antal slow motion-repriser bedömde domarteamet att han gjorde det med handsken.

Huvudpersonen hade själv ingen aning.

- Det är mycket möjligt att de har rätt däruppe. Jag slår mot pucken och jag tror den träffar handske och skaft. Men jag slår ju in i två klubbor samtidigt... Jag vet inte riktigt var jag träffar. Det var bara ren reflex och hoppas på det bästa, säger Lilja om den stökiga situationen.

Att det inte blev mål där sammanfattade till stora delar Djurgårdens insats.

- Vi måste göra mål, det är det som saknas, säger Lilja och fortsätter:

- Vi kom ut hårt och jobbade hårt. Men vi spelar för dåligt som lag.