Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Henrik Stenson spelar vidare i US Masters, men är långt efter täten.

Stenson spelar vidare – för barnens skull

Henrik Stenson klarade kvalgränsen men han lär inte komma i närheten av en topplacering i US Masters. Då försöker han hitta lite gnista och motivation.

Den delade femteplatsen förra året står sig med en sannolikhet gränsande till visshet som hans främsta prestation på Augusta National Golf Club.

En major han tycks ha en hatkärlek till. British Open-vinnaren 2016 och Sveriges främste herrgolfare under flera år har aldrig fått en fullträff på den anrika banan.

Det är en ära för alla golfare att ens få gå innanför repen, en plats varje golfare med ambitioner skulle göra hart när vad som helst för att få spela på. Stenson ger mest intryck av att helst vilja befinna sig var som helst – bara inte här.

Inte bra på jobbet

Det är perfektionisten och elitidrottsmannen Stenson som just nu vantrivs. Han är inte bra på jobbet, helt enkelt.

74 och 72 slag, sammanlagt 146 slag på två dagar, är inte i närheten av vad han vill, kan och borde prestera när det gäller som mest. Det är heller inte i närheten av vad som krävs för att utmana om annat än en hedersam placering.

Mellanmjölk är inte Stensons grej. Och det har varit väldigt mycket av den varan.

Med fyra birdies hankade han sig vidare på rätt sida kvalgränsen. Och hade han inte vunnit slag på de fyra hålen kunde barnen Stenson fått be pappa om att göra något helt annat tillsammans i helgen. Stensons dubbelbogey på sista hålet – där han behövde tre puttar – summerade rätt bra var han själv tycker att han befinner sig som spelare i mitten av april 2019.

Nöjd med kämpainsatsen

- Vi ger oss hyfsade betyg på kämpainsatsen, men det är väl också där det stannar. Spelmässigt är det inte mycket att ha och var inte i går heller.

Det är så klart inte där Stenson vill vara i en major.

- Det är en bana med små marginaler, säger han.

Kanske vill se Tiger?

Om Kalle och Lisa Stenson tröttnar på pappas spel kanske de kan fråga farbror Tiger om de får hänga med honom. Det är rejält bett i Woods igen – och vrålen från hans imponerande följe hördes lika ofta som på den gamla goda tiden.

Woods tar tagit ett språng mot sin femte gröna kavaj. Och en ny skulle inte skada eftersom den senaste gavs plats i garderoben 2005.

Med 138 slag (70–68) är han en av fyra spelare som jagar den ledande kvintetten Francesco Molinari, Jason Day, Brooks Koepka, Adam Scott och Louis Oosthuizen.

De står på 137 slag.

Woods, 43, upplever en ny vår efter flera år av stora problem med rygg och knän.

- Det här var roligt, stabilt. Efter tre knä- och fyra ryggoperationer mår jag riktigt bra, säger Woods.

Men det var ytterst nära att han drabbats av en ny skada – orsakad av en överambitiös säkerhetsvakt. När Woods slagit sitt andra slag på hål 14 tyckte vakten att publiken kom väl nära. I ivern att hålla åskådare på avstånd kom vakten springande, halkade och träffade Woods ena fot.

- Det var som det var. Olyckor händer. Vi går vidare. Jag mår bra, säger Woods.