Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Världsettan Simona Halep, Rumänien, slogs oväntat ut redan i den första omgången av US Open i tennis.

Stephens och systrarna Williams vidare

För andra året i rad är Simona Halep utslagen direkt i första omgången av US Open i tennis. Men hemmahoppen Sloane Stephens och systrarna Williams är vidare.

Den rumänska världsettan Halep, som vann Franska mästerskapen i juni, var frustrerad och irriterad i mötet med 44-rankade Kaia Kanepi, Estland, och förlorade i raka set, 2–6, 4–6.

Vid ställningen 0–1 i andra set knäckte Halep sin racket mot hardcourten och tilldelades en varning av huvuddomaren. 26-åriga Halep, som var chanslös i första set, spelade upp sig i andra men 33-åriga Kanepi höll ihop spelet, bröt Halep fram till 5–4 och servade sedan hem matchen. I andrarundan väntar nu 21-åriga kvalspelaren Jil Teichmann, Schweiz.

- Jag spelade aggressivt hela tiden, säger en tagen Kanepi i Eurosports tv-sändning.

Raka set

Halep har som längst tagit sig till semifinal i tennisårets avslutande grand slam-turnering (2015) och slogs ut av Maria Sjarapova, Ryssland, i förstarundan förra året.

Bättre gick det i inledande omgången för regerande mästarinnan Sloane Stephens, som besegrade ryskan Jevgenija Rodina i raka set, 6–1, 7–5. Men det höll på att bli knepigt, när Rodina vände underläge 1–3 till ledning 5–4 i andra set.

- Jag höjde mitt spel lite grann vid fem lika, säger Stephens, som hade seedats trea, efter Halep och Caroline Wozniacki.

- Det är bara skönt att vara vidare.

Från att ha varit i stort sett okänd förra året är 25-åringen i år, i konkurrens med systrarna Williams, den kanske mest omsusade stjärnan på damsidan i US Open.

"Inte lätt"

Även systrarna är klara för omgång två. Den dubbla mästarinnan (2000, 2001) Venus Williams hade lite besvär med Svetlana Kuznetsova, men vann till slut med 6–3, 5–7, 6–3.

Även ryskan har vunnit turneringen, 2004.

- Det är inte lätt att möta en tidigare US Open-mästarinna i första omgången, säger Venus Williams, som även erkände att eftermiddagshettan gjort matchen besvärlig.

38-åriga storasyster Williams ställs nu mot italienskan Camila Giorgi.

Serena Williams, 36, hade en lindrigare första dag. När det var dags för hennes möte med Magda Linette, Polen, hade kvällsmörket lagt sig och temperaturerna sjunkit något. Polskan expedierades på en timme med siffrorna 6–4, 6–0.

Williams den yngre har vunnit US Open sex gånger, men missade förra årets turnering eftersom hon då var höggravid med dottern Olympia.

Om systrarna går vidare till tredje omgången möts de där.