Raheem Sterling (till höger) firar med Kyle Walker (till vänster) efter det sena segermålet mot Huddersfield.

Sterling höftade City till seger

Sviten på 17 raka segermatcher var på väg att brytas. Men i slutminuterna gjorde Raheem Sterling 2–1 med höften och Manchester City besegrade nykomlingen Huddersfield med 2–1.

|

Sedan poängtappet i andra omgången mot Everton hade Manchester City radat upp 17 raka segrar, alla turneringar inräknat. Mot Huddersfield var den sviten nära att ta slut.

I slutet av den enda övertidsminuten i första halvlek förlängde Christopher Schindler en hörna som Citybacken Nicolas Otamendi oturligt styrde i eget mål med axeln.

Sergio Agüero kvitterade omgående i andra halvlek. Raheem Sterling drogs ned i straffområdet och argentinaren gjorde mål på den efterföljande straffen.

I den 84:e minuten kom också ledningsmålet för gästande City. Ett turligt sådant. Gabriel Jesus sköt ett skott från nära håll som Huddersfieldmålvakten Jonas Lössl räddade, men inte bättre än att bollen studsade via Sterlings höft och in i mål.

City behåller därmed sitt åtta poäng stora försprång till tvåan Manchester United.

Sent Arsenal-avgörande

Minut 93, 98 och 92. Arsenal har en förmåga att avgöra sent mot Burnley.

För tredje matchen i rad mellan lagen blev det ett dramatiskt slut. På övertid i den andra halvleken dömde domaren straff för en knuff i ryggen på Aaron Ramsey från Burnleyförsvararen James Tarkowski. Alexis Sanchez missade inte från elva meter och avgjorde matchen, 1–0, i den 92:a minuten.

Londonlaget lyfter från sjätte till fjärde plats i tabellen och petar ner lokalrivalen Tottenham till femte. Burnley, vars bästa chans var en stolpträff i första halvlek, ligger sjua.

Senast Arsenal och Burnley möttes avgjorde Alexis Sanchez också på straff, i 98:e minuten, efter att Burnley kvitterat på straff i 93:e. Gången innan var det Laurent Koscielny som avgjorde, i 93:e.

Unikt mål

Gylfi Sigurdsson värvades för en halv miljard i somras. Mot Southampton kom första målet i Evertontröjan. Och vilket mål det var.

Mittfältarens distansskott tog i ribban – stolpen – ribban och studsade längs mållinjen och in i mål. Fullträffen betydde 1–1 men matchen slutade med storförlust, 1–4.