Travkusken Örjan Kihlström. Arkivbild.
Travkusken Örjan Kihlström. Arkivbild.

Stjärnhästen Delicious kämpar för sitt liv

På lördag skulle Delicious US ha startat på V75 i Årjäng. Men stoet var tvungen att strykas på grund av magproblem. Hon kämpar nu för sitt liv på Veterinärhögskolan i Uppsala.

ANNONS
|

Stjärnhästen Delicious US opererades i torsdags och man kunde konstatera att grovtarmen inte låg i normalt läge.

Tränaren Daniel Redén skriver i ett pressmeddelande:

”I dag, fredag, har vi fått veta att Delicious verkar må bättre. Det som verkar ha orsakat de värsta akuta smärtorna i hennes mage den här gången berodde på att grovtarmen låg i ett läge som inte är normalt, vilket kirurgen tidigt såg när han öppnade henne i går. Detta i kombination med att hennes tunntarm, vilken är drabbad av en kronisk sjukdom lik Chrons sjukdom för människor, var kraftigt inflammerad och den sjukdomen kommer hon att få leva med, högst troligt livet ut.”

ANNONS

"Bästa stoet"

- Det är det bästa stoet jag någonsin har kört. Jag undrar hur bra hon hade blivit hon hade fått tävla kontinuerligt. Nu hoppas vi bara att hon klarar sig, säger travkusen Örjan Kihlström.

Det åttaåriga stoet vann så sent som den 4 juli i Bollnäs på ett imponerande sätt. Gången innan tävlade hon i Elitloppet men slutade oplacerad i försöket. Örjan Kihlström körde henne till seger i 16 av 18 lopp 2015-2017.

Flera världsrekord

Delicious US slog igenom på allvar för två år sedan när hon travade tre världsrekord i rad.

+ Kortdistans: 1.08,6, Bollnäs.

+ Medeldistans: 1.10,0, Bergsåker.

+ Långdistans: 1.12,1, Jägersro.

Delicious US tog 29 segrar och sprang in 6,5 miljoner kronor till ägaren Stall Zet, Bengt Ågerup.

TT
ANNONS