Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mönstret av en gran klipptes i gräsmattan på Olympia i Helsingborg, inför Andreas "Granen" Granqvists premiär i laget i torsdagens match i Superettan mellan Helsingborgs IF och Norrby IF.

Storpublik när Granen kom hem

Två granar på plan. Fullsatt. En återvändare som blev målskytt och matchens lirare. Dessutom seger och serieledning. Det fanns få saker som helsingborgarna kunde klaga på efter matchen mot Norrby i superettan.

Hela 16 089 åskådare kom för att se Andreas Granqvist göra hemmadebut med sitt Helsingborg efter tio års frånvaro.

- Jag visste att det skulle vara fullsatt, det jublet och trycket som var när de ropade upp namnet var helt fantastiskt. Jag blir rörd och stolt men också glad att folk uppskattar att jag är tillbaka och spelar för Helsingborg igen, sade Granqvist till HD.

Och förutom att se VM-hjälten, och den gran som dagen till ära hade klippts i gräsmattan på Olympia, så kunde storpubliken även se en annan hemvändare skjuta Helsingborg upp i serieledning.

För det var inte bara Granqvist som var tillbaka. Efter sju år i andra klubbar var Rasmus Jönsson åter på Olympias gräs och det tog honom bara åtta minuter att göra 1–0 med vänsterfoten.

- Klart att jag var lite spänd inför matchen. Det kunde inte ha börjat bättre, sade Jönsson som dessutom utsågs till matchens lirare.

I andra ökade Mohammed Abubakari på till 2–0.

Genom segern, den fjärde raka, är Helsingborg ny etta, en poäng före Falkenberg som dock har en match mindre spelad.

- Vi är bra, svårt att ranka exakt men vi har absolut ett lag för att ligga i allsvenskan. Nu när vi har fått in mig och Rasmus känns det som att vi är på rätt väg, klubben är på rätt väg och jag tycker att vi står för en positiv och offensiv fotboll som jag tror publiken uppskattar. Vi hör hemma i allsvenskan, utan tvekan, sade Granqvist till HD.