Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sarah Sjöström. Arkivbild.

Strålande Sjöström vann världscupen igen

Världscupavslutningen blev tämligen odramatisk – men Sarah Sjöström bjöd på en uppvisning ändå. Svenskan vann sina två sista lopp och stod som totalsegrare i världscupen för andra året i rad.

Sjöström hade ett rejält övertag i duellen med Katinka Hosszu inför den sista dagens simningar i Singapore.

I det aningen snåriga poängräkningssystemet var ungerskan piskad att leverera ett världsrekord på antingen 200 meter rygg eller 200 meter medley för att ha möjlighet att snuva Sjöström på totalsegern. Men Hosszu var aldrig nära att skaka supersvenskan.

"Fira stort"

I stället kunde Sarah Sjöström fira att hon försvarade totalsegern i världscupen, där hon har simmat in en bra bit över två miljoner kronor under hösten.

- Jag kunde inte vara gladare, jag har tagit fem guld här (i Singapore) och är så lycklig. Jag kommer fira stort, det här var sista loppet för året för mig, säger hon efter tävlingarna i internationella simförbundet Finas tv-sändning.

Ja, det blev alltså fem segrar för Sjöström bara under den sista världscuphelgen. Under de två första dagarna hade hon vunnit tre lopp och redan säkrat 36 poäng. Eftersom man bara får räkna sina tre bästa lopp var eventuella bonuspoäng för snabba tider det enda som kunde öka på Sjöströms poängskörd.

Avslutningen var ändå värdig en världscupvinnare.

Sarah Sjöström lekte först hem segern på 100 meter fjäril på 55,73, drygt en sekund före sydafrikanska tvåan Tayla Lovemore.

Står över VM

Slutpunkten sattes sedan på 100 meter fritt. Sjöström vann på 51,13 och var 16 hundradelar före nederländskan Femke Heemskerk.

- Jag är så glad, det var ett riktigt bra lopp, säger den blågula simstjärnan.

Sjöström har tidigare gjort klart att hon har prioriterat världscupen i höst och väljer därför att avstå kortbane-VM i Kina i december.