Frankrikes Wendie Renard sätter 1–0 på andra straffchansen.

Straffkaos sänkte Nigeria

Thomas Dennerbys Nigeria riskerar att få lämna fotbolls-VM efter straffkaos och 0–1-förlust mot hemmanationen Frankrike. Martin Sjögrens Norge gick vidare tack vare två straffmål och 2–1-seger över Sydkorea.

|

Nigeria och dess svenske förbundskapten Thomas Dennerby tvingas nu vänta i ovisshet till gruppspelet är över för att se om deras tredjeplats, och tre inspelade poäng, räcker för en plats i åttondelsfinal. Dit går fyra av de sex grupptreorna.

Nigeria höll 0–0 i nästan 80 minuter mot hemmafavoriten Frankrike.

Då fick Frankrike en till synes korrekt dömd straff efter VAR-granskning och Nigeria Ngozi Ebere utvisad för sitt andra gula kort.

Wendie Renard slog dock straffen stolpe ut.

Men efter ytterligare en VAR-granskning bedömdes att Nigerias målvakt Chiamaki Nnadozie rört sig för tidigt och Renard fick en andra chans. Dennerby och hans spelare protesterade förgäves.

Renard tog tillvara på extrachansen efter att ha bytt hörn.

"Blir hemskickad"

På presskonferensen efteråt var Dennerby mycket upprörd, men försökte hålla tillbaka känslorna:

- Om jag berättar hur jag verkligen känner så kommer jag förmodligen att bli hemskickad, sade han och fortsatte:

- Naturligtvis är jag besviken över resultatet. Frankrike är ett riktigt bra lag och behöver inte hjälp för att vinna. Jag känner mig besviken för att tjejerna gjorde så bra ifrån sig och följde matchplanen perfekt, men det förstördes av folk vi inte är så glada över.

Frankrike vann gruppen på maximala nio poäng och får förmodligen möta trean i grupp C, troligen Australien eller Brasilien, i åttondelsfinal.

Martin Sjögrens Norge hade däremot straffarna på sin sida.

Däremot finns det orosmoln hos Norge, grupptvåa som ställs mot tvåan i grupp C, just nu Brasilien.

Stjärnan och matchvinnaren Caroline Graham Hansen fick lämna planen skadad efter att ha fixat Norges andra straff i början av andra halvlek.

Skadade foten

Graham Hansen skadade foten i samband med fällningen från Sydkoreas Kang Chae-Rim och fick bryta matchen.

Då hade hon gjort 1–0 på straff redan i fjärde minuten – VM:s hittills snabbaste mål.

Sedan skickade Isabell Herlovsen med nöd och näppe in 2–0 på straffen som tvingade Caroline Graham Hansen av planen.

Sydkorea reducerade genom Yeo Min-Ji i 78:e minuten, men längre räckte det inte. Sydkorea skapade massor av chanser, men var alldeles för uddlöst och lämnar VM med tre förluster och bara ett gjort mål.