Succé med Lundberg från start i Häcken

Häcken kom snabbt tillbaka efter förlusten senast och vann med 3–0 mot Dalkurd i den allsvenska fotbollen. Viktor Lundberg gjorde ett mål och spelade fram till två i sin första seriematch från start för Göteborgslaget.

|

Matchen mot Brommapojkarna i måndags blev rena mardrömmen för Häcken. Förlust med 0–2, Alexander Faltsetas och Daleho Irandust utvisade, och tränaren Andreas Alm skickades upp på läktaren. Alla tre var avstängda i mötet med Dalkurd – som gladde stort i sin förra match, 3–0 mot Östersund.

En av de nya i Häckens startelva var Viktor Lundberg, 27-åringen som tidigare gjort flera allsvenska säsonger i AIK. Men när han i vintras återvände till Sverige efter flera år utomlands, valde Lundberg att återförenas med förre AIK-tränaren Alm i Häcken.

Sent mål före paus

Hans första seriematch blev en succé:

När Alhassan Kamara sköt 1–0 på tilläggstid i första halvlek kom passningen i straffområdet från Lundberg.

Några minuter in i andra halvlek petade Viktor Lundberg själv in 2–0, på en fin stickare från Erik Friberg.

I 79:e minuten dundrade inhopparen Karl Bohm in 3–0 i ett snabbt Häcken-anfall, framspelad av Lundberg.

- Det känns fantastiskt bra. Första starten och en massa poäng, säger Viktor Lundberg efteråt.