Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Jonna Sundling tränar i VM-spåren där hon jagar medalj under torsdagens sprint.

Sundling: "Vill slåss om medaljerna"

Skidvärldens blickar är riktade mot Stina Nilsson. Men alla fyra sprintsvenskor får räknas som medaljkandidater inför den inledande VM-distansen.

Sverige har radat upp individuella pallplatser i sprint den här världscupsäsongen. Maja Dahlqvist och Stina Nilsson är bäst med fem vardera, därefter kommer Jonna Sundling med två.

Under torsdagen utgör de tillsammans med veteranen Hanna Falk, överlägsen i Sverigepremiären i Bruksvallarna i november, det medaljtörstande svenska damlaget vid VM-sprinten i fri stil i österrikiska Seefeld.

Förvånad över succé

- Jag vill åka så bra jag bara kan och inte förstora upp det. Jag har aldrig åkt ett VM förr, men egentligen är det som vilken världscuptävling som helst. Man hoppas så klart att det ska räcka, det är väl många andra som hoppas på det också. Det blir nog tajt, säger Maja Dahlqvist.

24-åringen var inte ens med i A-landslaget inför säsongen, men har imponerat stort under vintern.

- Det är väl förvånande att jag är en av kandidaterna till medalj, säger hon.

TT: Har det gått snabbt?

- Ja, på ett sätt har det gjort det. Att jag kunnat åka så bra så många gånger. Det är över förväntan.

Jämnåriga Jonna Sundling har tillfrisknat efter en förkylning som tvingade henne att stanna hemma från förlägret i de italienska Alperna.

- Det har varit lite segt, jag har fått lite bakslag. När jag inte kom igång riktigt blev jag orolig och tänkte "inte igen", säger Sundling, som missade VM i Lahtis 2017 på grund av sjukdom, och ser framåt.

"Fantastiskt roligt"

- Jag tror att banan passar mig bra. Det är mycket femmans växel. Det är fantastiskt roligt att vi är ett sådant starkt gäng. Det ska bli spännande att se.

TT: Påverkar det att ni är både starka rivaler och lagkompisar?

- Vi är väldigt bra kompisar. Vi tänker nog inte riktigt på det (rivaliteten) när vi tävlar, säger Sundling.

TT: Är det stelt vid frukosten när ni tävlar?

- Det tycker jag inte. Vi känner varandra så pass bra.

Hanna Falk slutade fyra vid VM för två år sedan då blivande OS-guldmedaljören Stina Nilsson blev tvåa. 29-åringen är fokuserad.

- Jag känner mig väl förberedd och full av energi. Hoppas vara i vinterns bästa form, säger Falk.